Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου_web

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου στα 15 μουσικά “θαύματα” του κόσμου

Το National Geographic κατατάσσει το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στα 15 μουσικά “θαύματα” του κόσμου, ανάμεσα στο ροκ γκονγκ στην Τανζανία, στο μαυσωλείο του Gol Gumbaz στην Ινδία, στο νωπογραφημένο μαυσωλείο στη Νορβηγία, στο Symphony Hall στη Βοστώνη, στα σπήλαια Luray στη Βιρτζίνια, στο lyrebirdird στην Αυστραλία και σε άλλα σημεία του πλανήτη όπως το θαλάσσιο όργανο της Κροατίας.

Σύμφωνα με το National Geographic, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., είναι ένα ελληνικό αρχιτεκτονικό αριστούργημα και μία από τις πρώτες κατασκευές που γνωρίζουμε ότι σχεδιάστηκε με γνώμονα τον ήχο και την ακουστική. Το απότομο τραπεζικό και ημικυκλικό σχήμα φέρνει το κοινό όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σκηνή, προκειμένου να ακούσει τους ερμηνευτές καλύτερα. Η «τέλεια» ακουστική του θεάτρου εκπλήσσει τους επισκέπτες, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, ακούγεται ακόμα και μια καρφίτσα που πέφτει στη σκηνή έως το πίσω μέρος του τεράστιου αμφιθεάτρου με τα πέτρινα καθίσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα 15 μουσικά θαύματα του κόσμου θα βρείτε στο National Geographic εδώ.