
Ανοιχτό Κάλεσμα
Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται ώστε να αναδείξει το φαινόμενο της κακοποίησης των γυναικών στη σύγχρονη εποχή. Μέσα από το πρίσμα της καλλιτεχνικής δραστηριότητας παρουσιάζονται εικόνες και φωτογραφίες με τις οποίες οι καλλιτέχνες αναδεικνύουν, ενημερώνουν και αντιδρούν σε ένα ευαίσθητο αλλά καθημερινό πρόβλημα της κοινωνίας. Μέσω της έκθεσης παρουσιάζουν τη δική τους οπτική για ένα φαινόμενο το οποίο δεν χαίρει εξάλειψης αλλά έχει δείγματα μεγάλης ανάπτυξης.
Η έκθεση στοχεύει στην έκφραση της κακοποίησης, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η κατάσταση σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Δίνει βήμα σε όλους και όλες και καλεί τους καλλιτέχνες να εκφραστούν μέσω διαφορετικών μορφών, αντικειμένων και υλικών. Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε ό,τι αφορά στο θέμα της κακοποίησης και να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου που μαστίζει ακόμα την κοινωνία του 2021.
Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε καλλιτεχνικές ομάδες.
Λόγω των υγειονομικών περιορισμών η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά, αλλά με στόχο να παρουσιαστεί και σε φυσικό χώρο το συντομότερο δυνατό.
Περιηγηθείτε στο demo της ψηφιακής έκθεσης...
Επιμέλεια: Σουσάνα Τσιγκριμάνη
Η Σουσάνα Τσιγριμάνη είναι Μουσειολόγος –Μουσειογράφος και Σχεδιάστρια Εκθέσεων. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Μουσειολογίας και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Πολιτιστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει εργαστεί στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και στο Μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις με κύριες αρμοδιότητες τον σχεδιασμό των εκθέσεων και την διεκπεραίωση μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων καθώς και υπεύθυνη εκδηλώσεων και επικοινωνίας με κοινό και πολιτιστικούς φορείς. Έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας συμμετέχοντας επί τέσσερα χρόνια στην κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε εργαστήρια παραγωγής και επεξεργασίας ταινιών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια του ΕΚΠΑ που αφορούν στην Μουσειακή Αγωγή και στην Μουσειοπαιδαγωγική. Τέλος, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, αρχαιολόγους, συντηρητές, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικούς τέχνης στο πλαίσιο διεκπεραίωσης και σχεδιασμού εκθέσεων.
Όροι συμμετοχής
Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει φάκελο με έως τρία έργα προς επιλογή (επιτοίχια: ζωγραφική, χαρακτική, ψηφιδωτά κλπ ή περίοπτα: γλυπτά, κατασκευές, installations, κλπ).
Η υποβολή των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@culture365.gr.
Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.
Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:
- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων
- Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε μορφή κειμένου (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετική)
- Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, social media
Οι καλλιτέχνες ή οι ομάδες συμμετέχουν στην ψηφιακή έκθεση με το ποσό των 20€ και στην φυσική έκθεση με το ποσό των 50€ (έως 3 έργα).
Από τις πωλήσεις των έργων οι διοργανωτές παρακρατούν το 20%.
Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει με τουλάχιστον ένα έργο. Η επιλογή των έργων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου (για τη φυσική έκθεση) για την καλύτερη ανάδειξή τους.
Για τη φυσική έκθεση, η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτέςκαι κατόπιν ενημέρωσής τους.
Οι διοργανωτές δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρόλο που στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.
Μετά το πέρας της έκθεσης δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων.
Οργάνωση & Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@culture365.gr.