Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr

Art Open Call

Εν καιρώ

Πανδημίας

Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής

στην Pocket Star Gallery Lycabettus

Ανοιχτό κάλεσμα

Η περίοδος 2020-2021 υπήρξε και συνεχίζει να είναι δύσκολη, καθώς ολόκληρος ο κόσμος κλυδωνίζεται από μια πρωτοφανή και απειλητική πανδημία. Πρόκειται για μια εποχή που επικρατούν αισθήματα φόβου, ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το μέλλον. Μια εποχή στην οποία ο κόσμος αναγκάστηκε να γευτεί την απομόνωση και να έρθει αντιμέτωπος με πρωτόγνωρες προκλήσεις.

Αυτές τις προκλήσεις βίωσαν έντονα, σφόδρα και οι άνθρωποι της τέχνης. Μολαταύτα πολλοί καλλιτέχνες βρήκαν την δύναμη να συνεχίσουν, μέσα σε αυτήν την ακανθώδη περίοδο, να δημιουργούν. Προσπάθησαν και κατάφεραν μέσα από την τέχνη τους να βρουν διέξοδο, να εκφράσουν τις σκέψεις, τα βιώματα και τα συναισθήματα τους.

Στην έκθεση αυτή καλούνται καλλιτέχνες όλων των ηλικιών να παρουσιάσουν πίνακες ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν «Εν καιρώ πανδημίας». Πίνακες, δηλαδή, που φιλοτεχνήθηκαν την περίοδο του ιού Covid-19. Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο την δική τους οπτική και την καλλιτεχνική τους έκφραση σε αυτήν την δύσκολη περίοδο και να μεταδώσουν τα δικά τους μηνύματα για το μέλλον και για την ίδια την ζωή.

Όροι συμμετοχής

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει έως τρία έργα προς επιλογή.

Η υποβολή της συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση pocketstargallery@gmail.com.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων - Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε μορφή κειμένου (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετική)
- Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, social media

Συμμετοχή καλλιτεχνών 50€ (έως 3 έργα).

Εικαστική επιμέλεια: Αναστασία Ηλιάδου

Η Αναστασία Ηλιάδου γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με κατεύθυνση Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιστορία της Τέχνης και την Μουσειολογια και συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια που αφορούν το αντικείμενο σπουδών της. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων, τον κινηματογράφο και την γραφιστική.

Οργάνωση & Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@culture365.gr.

Close Menu