You are currently viewing JUSTICE LEAGUE από τον σκηνοθέτη ZACK SNYDER: Επιτέλους μια δυνατή και εντυπωσιακή παραγωγή!

JUSTICE LEAGUE από τον σκηνοθέτη ZACK SNYDER: Επιτέλους μια δυνατή και εντυπωσιακή παραγωγή!

Γράφει ο συντάκτης Σταυρόπουλος Παναγιώτης.

JUSTICE LEAGUE ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ZACK SNYDER

Πρωταγωνιστούν: Χένρι Καβίλ , Μπέν Άφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Έζρα Μίλερ, Τζέισον Μομόα κ.α..

Το JUSTICE LEAGUE είναι ένα από τα πολύ δυνατά (αν όχι μακράν το δυνατότερο) μπλοκμπάστερ του 2021. Και επειδή φαντάζομαι ότι πολλοί έχετε την απορία, ΝΑΙ, πρόκειται για την ίδια ταινία του 2017.

Χρειάστηκαν περίπου 4 χρόνια για να μπορέσουμε όλοι εμείς, οι θεατές ανά την υφήλιο, να δούμε την ιστορία και την υπόθεση της ταινίας, όπως θα έπρεπε, δηλαδή από την αρχή. Αυτό προφανώς θα μπορούσε να σκέφτηκε και ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ, και αποφάσισε να ξαναστήσει, (ναι καλά διαβάσατε) όλη την ταινία από την αρχή.

Το κόστος τεράστιο, (ο προϋπολογισμός της ταινίας άγγιξε περίπου τα 300.000.000€) αλλά ακόμα πιο τεράστιο και το στοίχημα της ταινίας. Βλέποντας την έκδοση του 2017, την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Τζος Γουίντον, πέρα από τα εντυπωσιακά πλάνα και τις δυνατές σκηνές, στο τέλος, μας έμειναν απορίες γενικά, μιας και ολόκληρη η ταινία έμοιαζε με περίληψη.

Αυτό λοιπόν θέλησε να αλλάξει ο Σνάιντερ και προφανώς το κατάφερε γιατί πλέον στην φετινή παραγωγή η ιστορία εξελίσσεται ομαλά και αναλυτικότατα. Τρανό παράδειγμα αυτού, είναι πως ο Μπάτμαν σαν σούπερ ήρωας, εμφανίζεται μετά από περίπου δυο (!!!) ώρες …
Βέβαια η διάρκεια της ταινίας αγγίζει σχεδόν τις 4 ώρες!!!

Όμως…
Είναι έτσι δομημένη η υπόθεση και τόσο καλογυρισμένες και εντυπωσιακές όλες οι σκηνές, που δεν κουράζει. Ίσα ίσα που αφήνει μια καλή ‘’γεύση’’ και μια χορτάτη ταινία.

Δεν θέλω να κάνω σπόιλερ της ταινίας για να μπορέσετε να κρίνετε μόνοι σας και να αισθανθείτε το φιλμ.

Η υπόθεση ξεκινά κατά κάποιον τρόπο από εκεί που είχε τελειώσει το ‘’BATMAN vs SUPERMAN’’για όσους το θυμούνται, αλλά πέρα από τις σκηνές οι οποίες για το χατίρι της ταινίας γυρίστηκαν εξ’ ολοκλήρου από την αρχή, ο Σνάιντερ, δίνει πολύ σημασία στις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μπορεί ο θεατής να κολλήσει τα κομμάτια του παζλ που έλειπαν από την έκδοση του 2017.

Οι ηθοποιοί δίνουν δυνατές ερμηνείες και βγάζουν και μια πιο ‘’ανθρώπινη’’ πλευρά τους ως χαρακτήρες μα και ως σούπερ ήρωες.

Η αλήθεια είναι ότι μετά από την πολύ επιτυχημένη σειρά ταινιών της MARVEL, δεν υπήρχε το ‘’αντίπαλο δέος’’ για να μπορέσει να συγκριθεί μαζί τους. Φυσικά θα χρειαστούν ακόμα αρκετές προσπάθειες από πλευράς DC FILMS για να μπορούμε να μιλάμε για πλήρη σύγκριση, αλλά το ‘’Zack Snyder’s Justice League’’ καταφέρνει να σταθεί επάξια απέναντι στους σούπερ ήρωες της MARVEL…

Το καστ, είναι εξαιρετικό όπου εκτός των πρωταγωνιστών, εμφανίζονται σε ρόλους ‘’κλειδιά’’ οι Τζέσι Άιζενμπεργκ, Τζ.Κ Σίμονς, Έιμι Άνταμς, Τζέρεμι Άιρονς και Γουίλιεμ Νταφόε.

Τα σκηνικά και η ατμόσφαιρα είναι άκρως εντυπωσιακά και η συνολική εικόνα της ταινίας ίσως να μην είναι αυτό που λέμε εξαιρετική, στην κατηγορία της είναι όμως μια πάρα πολύ δυνατή και γεμάτη ταινία που θα σας καθηλώσει. Συνεχόμενη πλοκή, έντονες μάχες, χιούμορ, και γρήγοροι διάλογοι είναι μερικά από τα συστατικά της ‘’συνταγής του Ζακ Σνάιντερ!

Φτιάξτε λοιπόν ποπ κορν, καθίστε αναπαυτικά, βάλτε τα μικρά παιδιά για ύπνο (δεν ενδείκνυται το φιλμ για μικρά παιδιά λόγω των σκηνών βίας) και καλή σας διασκέδαση!!!