Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr

Ανοιχτό κάλεσμα

Φόβος, μία λέξη με πολλαπλά εννοιολογικά επίπεδα για όλους, αντιπροσωπεύοντας κάτι διαφορετικό, προερχόμενο από καθοριστικά προσωπικά μας βιώματα. Είναι δυνατό να αποτελεί κάτι το φανταστικό, ή κάτι το πραγματικό, πάντα όμως μία «ιδέα» που επιφέρει άγχος. Αρκετές φορές το να ξεπεράσουμε τέτοιου είδους εμπόδια μπορεί να συμβεί μόνο όταν βρεθούμε «πρόσωπο με πρόσωπο» και τα αντιμετωπίσουμε. Πώς όμως αυτό εκφράζεται μέσα από την τέχνη;

Η έκθεση στόχο έχει να φιλοξενήσει έργα που αντικατοπτρίζουν τους μεγαλύτερους φόβους των καλλιτεχνών. Χρώματα και ιδέες θα δώσουν σάρκα και οστά στις ανησυχίες και θα τις αποφορτίσουν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, κεντρικό άξονα θα αποτελέσουν οι πίνακες, συνοδευτικά όμως θα επιλεχθεί και μικρός αριθμός βίντεο που θα προβάλλονται διαδοχικά εντός του εκθεσιακού χώρου, ακολουθώντας την ίδια θεματική οδό. Κάθε βίντεο μπορεί να είναι μέχρι 15 λεπτά.

Η εικαστική έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 3 έως 11 Δεκεμβρίου στην Pocket Star Gallery Neo Faliro (Κατσουλάκου 19, Νέο Φάληρο - Πειραιάς).

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλει έως τρία έργα (ζωγραφική, χαρακτική, ψηφιδωτά, γλυπτά, κατασκευές, εγκαταστάσεις κ.λπ.).

Η αίτηση συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων τέχνης - Τίτλο, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε κείμενο (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετικά)
- Διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, email, social media
- Επιθυμητή τιμή πώλησης σε περίπτωση που τα έργα τέχνης είναι διαθέσιμα προς πώληση

Η υποβολή της δήλωσης συμμετοχής θα γίνεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου pocketstargallery@gmail.com (Θέμα: "Φόβος ο απτός").

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 15 Νοεμβρίου 2021.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ (για έως 3 έργα τέχνης). Αφορά μόνο τα έργα τέχνης που θα επιλεγούν.

Εικαστική επιμέλεια: Βασιλική Δρίβα

Οργάνωση Culture365

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση  info@culture365.gr.

Close Menu