Η τέχνη της επικοινωνίας
μέσα από την αφήγηση λαϊκών παραμυθιών

Online σεμινάριο με την Αναστασία Κουκουζέλη

“Όλα είναι δρόμος για τους ήρωες των λαϊκών παραμυθιών… Και εκείνοι προχωρούν μπροστά πάντα με πυξίδα την αγάπη τους για τη ζωή.”

Σεμιναρια

3 δίωρα σεμινάρια

ημερομηνιεσ

Παρασκευή, 19 Μαρτίου (Ολοκληρώθηκε)

Παρασκευή, 26 Μαρτίου

(Ολοκληρώθηκε)

Παρασκευή, 2 Απριλίου

Ώρες

19.30 – 21.30

online

Διεξαγωγή online μέσω Zoom

Λίγα λόγια για το σεμινάριο...

Όλα είναι δρόμος για τους ήρωες των λαϊκών παραμυθιών… Και εκείνοι προχωρούν μπροστά πάντα με πυξίδα την αγάπη τους για τη ζωή.
Και ταξιδεύουν μέχρι να φτάσουν σε μας μέσα από τα βάθη των αιώνων είτε από τόπους κοντινούς είτε μακρινούς, για να αγγίξουν την καρδιά μας με το δικό τους μαγικό τρόπο, με τη δική τους αλήθεια για τη ζωή. Και καταφέρνουν να φτάσουν σε μας την κατάλληλη στιγμή, για να διώξουν το σκοτάδι με το φως της λαϊκής σοφίας αιώνων που κουβαλούν μέσα τους. Γιατί οι ανάγκες της ανθρώπινης ψυχής είναι πάντα ίδιες μέσα στους αιώνες και σ΄ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης!
Τα λαϊκά παραμύθια μιλούν με το δικό τους ξεχωριστό, συμβολικό τρόπο για τις αλήθειες της ζωής και για όλα εκείνα που μυστικά ή φανερά ποθεί η καρδιά, είτε να γευτεί είτε να κατακτήσει, όσο ρίχνει σκιά στη γη το σώμα του ανθρώπου…

“Υπάρχει ένας μαγικός κόσμος μέσα στον κόσμο,
και ένας μαγικός άνθρωπος μέσα σε κάθε άνθρωπο.
Ο άνθρωπος βλέπει τον κόσμο
της μεγαλειώδους συσκευασίας,
όμως δεν βλέπει τα υπέροχα περιεχόμενα.
Αλλά αν δει τον μαγικό άνθρωπο μέσα του
τότε ο μαγικός άνθρωπος βλέπει τον μαγικό κόσμο.
Δεν είναι ανύπαρκτος, ούτε αόρατος.
Είναι υπαρκτός και ορατός
Άμα ξέρεις ότι υπάρχει
Και αν ξέρεις να τον βλέπεις…”

– Herman Hesse, “Ο λύκος της στέπας”

Τα δύο πρώτα σεμινάρια του κύκλου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία! Ακολουθεί ένα ακόμη σεμινάριο, στο οποίο θα μιλήσουμε για τους τρόπους επικοινωνίας που αναδεικνύονται μέσα από την αφήγηση, τη σημειολογία αλλά και τον αποσυμβολισμό των λαϊκών παραμυθιών και οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν να αντικρίσουμε τη ζωή μέσα από μια άλλη οπτική.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ενήλικες που θέλουν να διευρύνουν τη φαντασία τους και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες μέσω της ανάλυσης, της απομνημόνευσης και της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών.

Η εισηγήτρια

Αναστασία Κουκουζέλη

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στις Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Αθηνών και των μεταπτυχιακών της στην Επικοινωνία και το Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η Αναστασία Κουκουζέλη εργάστηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας στον οικονομικό τύπο κι αργότερα στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ευρύτερη ενασχόλησή της με την επικοινωνία την οδήγησε πριν από δέκα χρόνια στο μαγικό κόσμο της αφήγησης λαϊκών παραμυθιών.

Αφού ολοκλήρωσε τη μαθητεία της, διάρκειας 3 χρόνων, στην αφήγηση παραμυθιών, συμμετείχε στον κύκλο εκπαίδευσης ερμηνευτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο. Παράλληλα συμμετείχε σε σεμινάρια σχετικά με την επικοινωνία, την ψυχολογία και το coaching.

Από το 2014 συμμετέχει κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Αφήγησης: Αθήνα… μια πόλη παραμύθια και σε άλλα φεστιβάλ και δρώμενα αφήγησης παραμυθιού, σε σεμινάρια, καθώς και σε εκδόσεις συλλογών λαϊκών παραμυθιών.

Μέσα από τα λαϊκά παραμύθια και τον μαγικό τους κόσμο ανακάλυψε ξεχωριστά μονοπάτια στην επικοινωνία της με το κοινό, παιδιά και ενήλικους, αλλά και γενικότερα με τους ανθρώπους γύρω της. Μονοπάτια που επιτρέπουν μια πιο ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία και οδηγούν σε μια μεστή, γεμάτη σοφία, οπτική της ζωής.

Κύκλος Online Σεμιναρίων

Σεμινάριο 1

Κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλότσο να γυρίσει...παραμύθι να αρχινήσει...

Ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Μαρτίου

Ώρα: 19.30 – 21.30

Σεμινάριο 2

Μια φορά κι έναν καιρό...

Ημερομηνία: Παρασκευή, 26 Μαρτίου

Ώρα: 19.30 – 21.30

Σεμινάριο 3

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...

Ημερομηνία: Παρασκευή, 2 Απριλίου

Ώρα: 19.30 – 21.30

Αρχή του παραμυθιού...

Καλησπέρα στην αφεντιά σας!

Χορηγοί Επικοινωνίας