Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr

Ανοιχτό Κάλεσμα

Η έκθεση παρουσιάζει την Πανδημία του Κορονοϊού. Μία πραγματικότητα η οποία παρουσιάζεται μέσα από φωτογραφίες και αντικείμενα που αποτελούν τεκμήρια της καθημερινότητας στην εποχή του COVID19. Οι καλλιτέχνες προβάλλουν στο κοινό τη δική τους μαρτυρία και τα δικά τους έργα, δημιουργώντας μια ντουλάπα αναμνήσεων όπου ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές συνθήκες που χάραξε αυτή η πανδημία.

Η έκθεση στοχεύει στην εμφάνιση της πραγματικότητας που έχει προκαλέσει ο Κορονοϊός στην κοινωνία, μέσα από τις συνθήκες του εγκλεισμού. Στην οικονομία, μέσω της αναστολής εργασιών και το κλείσιμο των επιχειρήσεων. Στο κομμάτι της υγείας λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων και των θανάτων. Μέσω αυτής της έκθεσης, δημιουργείται αποφόρτιση της ψυχολογίας αφενός των καλλιτεχνών και αφετέρου των θεατών, που έρχονται πιο κοντά με κοινό παρονομαστή την έκθεση αυτή. Δημιουργώντας αίσθημα συλλογικότητας και αλληλεγγύης για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι.

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε καλλιτεχνικές ομάδες.

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά, αλλά με στόχο να παρουσιαστεί και σε φυσικό χώρο το συντομότερο δυνατό.

Περιηγηθείτε

Επιμέλεια: Σουσάνα Τσιγκριμάνη

Η Σουσάνα Τσιγριμάνη είναι Μουσειολόγος –Μουσειογράφος και Σχεδιάστρια Εκθέσεων. Απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών στο τμήμα Μουσειολογίας και κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Πολιτιστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου.
Έχει εργαστεί στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών και στο Μουσείο κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις με κύριες αρμοδιότητες τον σχεδιασμό των εκθέσεων και την διεκπεραίωση μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων καθώς και υπεύθυνη εκδηλώσεων και επικοινωνίας με κοινό και πολιτιστικούς φορείς. Έχει λάβει μέρος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας συμμετέχοντας επί τέσσερα χρόνια στην κριτική επιτροπή των ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους καθώς και σε εργαστήρια παραγωγής και επεξεργασίας ταινιών. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια του ΕΚΠΑ που αφορούν στην Μουσειακή Αγωγή και στην Μουσειοπαιδαγωγική. Τέλος, έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες, αρχαιολόγους, συντηρητές, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικούς τέχνης στο πλαίσιο διεκπεραίωσης και σχεδιασμού εκθέσεων.

Όροι συμμετοχής

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει φάκελο με έως τρία έργα προς επιλογή (επιτοίχια: ζωγραφική, χαρακτική, ψηφιδωτά κλπ ή περίοπτα: γλυπτά, κατασκευές, installations, κλπ).

Η υποβολή των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info​@culture365.gr.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων - Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε μορφή κειμένου (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετική)
- Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, social media

Οι καλλιτέχνες ή οι ομάδες συμμετέχουν στην ψηφιακή έκθεση με το ποσό των 20€ και στην φυσική έκθεση με το ποσό των 50€ (έως 3 έργα).

Από τις πωλήσεις των έργων οι διοργανωτές παρακρατούν το 20%.

Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει με τουλάχιστον ένα έργο. Η επιλογή των έργων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου (για τη φυσική έκθεση) για την καλύτερη ανάδειξή τους.

Για τη φυσική έκθεση, η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτέςκαι κατόπιν ενημέρωσής τους.

Οι διοργανωτές δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρόλο που στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Μετά το πέρας της έκθεσης δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων.

Οργάνωση & Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@culture365.gr.

Close Menu
elΕλληνικά