Εικαστική έκθεση “Ακούω τη σιωπή” στην ART ZONE 42 Gallery

Εικαστική έκθεση “Ακούω τη σιωπή” στην ART ZONE 42 Gallery

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, εγκαινιάζεται από τις 17.00 έως και τις 22.00 η ατομική έκθεση ψηφιδωτού της Αγλαΐας Πειθή με τίτλο ‘’Ακούω τη σιωπή’’. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 14 Νοεμβρίου 2020.

Η Αγλαΐα Πειθή χρησιμοποιεί στα έργα της κυρίως μάρμαρο και υαλοψηφίδες smalti από την Ιταλία και πιο συγκεκριμένα από τη Βενετία, οι οποίες είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και υψηλής ποιότητας. Τα smalti είναι υαλόμαζα με ορυκτά χρώματα και μέταλλα, ψημένη σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το αποτέλεσμα είναι απίθανης ομορφιάς ψηφίδες σε χιλιάδες αποχρώσεις που παραμένουν αμετάβλητες στο χρόνο.

Το μάρμαρο από την άλλη, ένα φυσικό υλικό εξαιρετικά σκληρό και τραχύ, μέσα από το σφυρί και το καλέμι του καλλιτέχνη, μεταμορφώνεται και μπορεί να αποδώσει έργα τέχνης με βάθος χρώματος και ιδιαίτερο ύφος.

Η θεματική της καλλιτέχνιδος πραγματεύεται κυρίως στιγμές, οι οποίες μένουν και αυτές αμετάβλητες στον χρόνο, καθώς η ίδια εμπνέεται από ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν, από την επικαιρότητα και την Ιστορία, από μνήμες και παραδοσιακές μυθοπλασίες. Τα περισσότερα έργα της είναι προσωπογραφίες, είτε ανώνυμες είτε επώνυμες, πρόσωπα δίχως πρόσωπο, προσωπεία. Αποπνέουν την επιθυμία να μιλήσουν με το βλέμμα, κουβαλούν τη ‘σκληρή’ ομορφιά του υλικού, καλούν τον θεατή να τις αφουγκραστεί και να τις νιώσει. Μέσα τους κρύβουν ιστορίες που μιλούν για απώλεια, για συναντήσεις, για έρωτα, για φευγιό. Κοινός παρονομαστής η πάλη τους να αγγίξουν το ποθούμενο και γιατί όχι, την ευτυχία … και όπως λέει και η καλλιτέχνης ‘… κάπου εκεί, εγώ με τις ψηφίδες μου, ακούω τη σιωπή τους.’

Στον χώρο της γκαλερί επιτρέπονται ταυτόχρονα έως 7 άτομα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Διάρκεια έκθεσης: 22 Οκτωβρίου – 14 Νοεμβρίου 2020

Ωράριο λειτουργίας:

Τρίτη, Πέμπτη , Παρασκευή 15:00 – 21:00 //
Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15.00

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu