Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr

Ανοιχτό Κάλεσμα

Η προσωπική και διαπροσωπική επαφή αποτελεί πλέον έναν εννοιολογικό παράγοντα του οποίου το προϊόν δε γίνεται αντιληπτό με τους ίδιους όρους. Ως αποτέλεσμα του καιρού του, έχει διαμορφωθεί ή/και παραμορφωθεί σε μία απλή «νόηση», ενώ η ουσιώδης πτυχή του έχει προσωρινά τεθεί σε αναστολή.

Η συγκεκριμένη έκθεση καλεί τους καλλιτέχνες να ξεπεράσουν τη θεωρητική τους έποψη και να δημιουργήσουν με την τέχνη και το ταλέντο τους εναλλακτικές μορφές επαφής ή αλλιώς simulacra of contact. Αν η επαφή είναι απαγορευμένη, είναι δυνατή η πραγματική επικοινωνία; Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τις σχέσεις των ανθρώπων και είναι σε θέση επομένως να αναγεννήσουν τα θραύσματα επαφής που απομένουν;

Μια σειρά έργων εμπνευσμένων από την αδυναμία της επαφής στις σημερινές κοινωνίες επαναπροσδιορίζει την πραγματικότητα μιας πρωταρχικής ανθρώπινης ανάγκης.

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε καλλιτεχνικές ομάδες.

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά, αλλά με στόχο να παρουσιαστεί και σε φυσικό χώρο το συντομότερο δυνατό.

Περιηγηθείτε

στην Virtual Art Exhibition Demo

Επιμέλεια: Γαβριέλλα Κουρτίδου

Η Γαβριέλλα Κουρτίδου γεννήθηκε το φθινόπωρο.

Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Arts Management στο πανεπιστήμιο QMU, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Γράφει, μεταφράζει και της αρέσει να διαβάζει ιστορία. Αγαπά την τέχνη, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μιλά τρεις γλώσσες και της αρέσει να ανακαλύπτει συνεχώς πόσο λίγα γνωρίζει.

Όροι συμμετοχής

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει φάκελο με έως τρία έργα προς επιλογή (επιτοίχια: ζωγραφική, χαρακτική, ψηφιδωτά κλπ ή περίοπτα: γλυπτά, κατασκευές, installations, κλπ).

Η υποβολή των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info​@culture365.gr.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων - Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε μορφή κειμένου (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετική)
- Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, social media

Οι καλλιτέχνες ή οι ομάδες συμμετέχουν στην ψηφιακή έκθεση με το ποσό των 20€ και στην φυσική έκθεση με το ποσό των 50€ (έως 3 έργα).

Από τις πωλήσεις των έργων οι διοργανωτές παρακρατούν το 20%.

Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει με τουλάχιστον ένα έργο. Η επιλογή των έργων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου (για τη φυσική έκθεση) για την καλύτερη ανάδειξή τους.

Για τη φυσική έκθεση, η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτέςκαι κατόπιν ενημέρωσής τους.

Οι διοργανωτές δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρόλο που στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Μετά το πέρας της έκθεσης δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων.

Εικαστική Επιμέλεια: Γαβριέλλα Κουρτίδου

Γραφιστική Επιμέλεια: Χρύσα Τσαρούχα Λιώτη

Οργάνωση & Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@culture365.gr.

Close Menu
elΕλληνικά