You are currently viewing Με δωρεάν προκρατήσεις οι επισκέψεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Ελεύθερη πρόσβαση σε 65+, ΑμεΑ και εγκύους

Με δωρεάν προκρατήσεις οι επισκέψεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Ελεύθερη πρόσβαση σε 65+, ΑμεΑ και εγκύους

Όπως ανακοίνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), οι επισκέψεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα γίνονται στο εξής με δωρεάν προκρατήσεις, ενώ η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη σε άτομα άνω των 65 ετών, ΑμεΑ και εγκύους.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και οι υπόλοιποι υπαίθριοι χώροι του ΚΠΙΣΝ θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα. Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, αλλά με κανόνες και αναγκαστικούς περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών, καθώς τίθεται ως “ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της υγείας του κοινού και των εργαζομένων”, όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη της ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ:

Μέχρι την πανδημία του κορωνοϊού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ήταν ένα από τα πολύ μεγάλα success stories της χώρας μας και αναδείχθηκε στον πιο αγαπημένο προορισμό των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής. Το 2019 είχαμε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, πολύ πέρα και από την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη πριν την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τον Μάιο 2019 είχαμε 530.000 επισκέψεις και τον Ιούνιο 2019 641.000 επισκέψεις.

Όμως, στην παρούσα φάση, αυτή η πολύ υψηλή ενδεχόμενη επισκεψιμότητα, με τον αναπόφευκτο συνωστισμό που συνεπάγεται, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για διάδοση του ιού. Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζει το διάστημα 18:00 – 20:00, στο οποίο, τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα.

Όπως σε όλη την περίοδο από τον Μάρτιο του 2020, έτσι και τώρα, θέτουμε ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της υγείας του κοινού και των εργαζομένων. Έχουμε τη γνώση και την πείρα να υπηρετήσουμε τον σκοπό αυτό αποτελεσματικά. Ήμασταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, οργανισμός στην Ελλάδα που στις 29/01, μόλις 5 ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, τοποθετήσαμε παραγγελία για Μέσα Ατομικής Προστασίας για τους εργαζομένους μας (μάσκες, γάντια μιας χρήσης, ολόσωμες φόρμες και αντισηπτικά). Τα παραλάβαμε στα μέσα Φεβρουαρίου και, από την πρώτη ημέρα της έλευσης του ιού στη χώρα μας, οι εργαζόμενοί μας όταν χρειαζόταν να είναι παρόντες στο ΚΠΙΣΝ, είχαν ισχυρή προστασία. Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με σχολαστικό τρόπο τα μέτρα προστασίας (π.χ. συχνές απολυμάνσεις στους χώρους εργασίας και  τους κοινόχρηστους χώρους) και αποστασιοποίησης σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ.

Με την ίδια γνώση και επιμέλεια, είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την υγεία του κοινού με το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπαίθριων χώρων μας γενικότερα.

Το ΚΠΙΣΝ θα παραμείνει ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους, αλλά με κανόνες και -αναγκαστικά- περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών. Ταυτόχρονα θα πρέπει να εφαρμόσουμε κανονισμούς, οι οποίοι να αποτρέπουν τον συνωστισμό τόσο μέσα στο Πάρκο και τους υπόλοιπους χώρους μας, όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου.

Ο μόνος τρόπος να το πετύχουμε αυτό, όπως και σε άλλους χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα στη χώρα μας και το εξωτερικό, είναι οι επισκέψεις να επιτρέπονται μόνο μετά από προεγγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ύπαρξη προεγγραφής θα ελέγχεται σε τρεις πύλες – σημεία ελέγχου. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν την συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν “κενές θέσεις” στις προεγγραφές. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για τη δημιουργία σειράς αναμονής η οποία θα προκαλούσε, πολλές φορές, ανεξέλεγκτο συνωστισμό.

Τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από προσωπικό μας και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.

Από τον κανόνα της προεγγραφής θα εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι έγκυοι, για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, με έλεγχο, αν χρειασθεί, της ηλικίας, κάρτας ΑμεΑ κλπ. Ειδικά για τις ομάδες αυτές στόχος μας είναι να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην είσοδο.

Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να  θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των 65+  κίνητρο για μια ευάλωτη ομάδα να μην παραμείνει στο σπίτι αλλά να εκτεθεί σε κίνδυνο μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, όμως, πιστεύουμε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ό,τι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα “ωφέλιμα” για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του “κατά τόπους”  υψηλού συγχρωτισμού.

Στηρίζουμε την άποψή μας στα αποτελέσματα της Έρευνας Επισκεπτών που πραγματοποιήσαμε τον Δεκέμβριο του 2019.

Η απόφασή μας για ελεύθερη πρόσβαση στους 65+, αποτελεί ουσιαστικά μια προσφορά στους περίοικους άνω των 65.

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας και επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να συμβάλουμε στην τουριστική ανάκαμψη της πόλης μας.

Είμαστε σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων προστασίας.

Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Θα προηγηθεί ανακοίνωση στον ιστότοπό μας με τις λεπτομέρειες του συστήματος προεγγραφών, με την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας για τις πρώτες προεγγραφές, των σημείων εισόδου κλπ.

Είναι προφανές ότι οι περιορισμοί αυτοί συνεπάγονται σημαντική απώλεια εσόδων για το ΚΠΙΣΝ. Επίσης, η απασχόληση του προσωπικού επιτήρησης και εφαρμογής των μέτρων σημαίνει σημαντικές δαπάνες. Για το ΚΠΙΣΝ, όμως, η προστασία της υγείας των επισκεπτών είναι η πρώτη και επιτακτική προτεραιότητα.

Στα σχεδόν 4 χρόνια λειτουργίας μας, το κοινό μας βαθμολόγησε με άριστα για την ποιότητα της εμπειρίας επισκεπτών που προσφέραμε, όπως προέκυψε από την έρευνα κοινού και επισκεπτών. Σήμερα επιδιώκουμε να συνδυάσουμε την άριστη εμπειρία των επισκεπτών με την μέγιστη δυνατή προστασία της υγείας τους.

Αισιοδοξούμε και ανυπομονούμε η πορεία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας να συνεχίσει να βελτιώνεται ώστε να μπορέσουμε σύντομα να χαλαρώσουμε ή και να καταργήσουμε τους περιορισμούς για να υποδεχθούμε και πάλι το κοινό όπως ακριβώς πριν μερικούς μήνες.

This Post Has 40 Comments

 1. http://tinyurl.com

  great issues altogether, you just gained a new reader. What could you recommend about your
  put up that you just made some days in the past?
  Any certain?

 2. cheapflight

  Stunning quest there. What happened after? Thanks!

 3. cheapest flight tickets

  This post is actually a nice one it helps new the web people, who are wishing in favor of blogging.

 4. absolutely cheapest airfare possible

  Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with
  hackers? My last blog (wordpress) was hacked
  and I ended up losing several weeks of hard work
  due to no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 5. affordable airfare

  Hi, constantly i used to check web site posts here early in the daylight, for the reason that i love to gain knowledge of more and more.

 6. cheapest airfare guaranteed

  Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However
  I am experiencing problems with your RSS. I don’t know the reason why I
  cannot subscribe to it. Is there anybody else getting identical RSS problems?

  Anyone who knows the solution can you kindly respond?
  Thanks!!

 7. how to get cheap flights

  Excellent blog here! Also your web site loads up fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link to your
  host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 8. gamefly

  I am really loving the theme/design of your blog.
  Do you ever run into any browser compatibility issues?
  A number of my blog audience have complained about
  my blog not operating correctly in Explorer but looks great in Safari.
  Do you have any suggestions to help fix this problem?

 9. gamefly

  If you want to increase your knowledge simply keep visiting
  this site and be updated with the latest news posted here.

 10. tinyurl.com

  Hi there, I discovered your site by way of Google at the same time as looking for a related subject,
  your web site came up, it looks great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply turned into aware of your blog through Google, and
  found that it’s truly informative. I’m going to be
  careful for brussels. I’ll appreciate when you proceed this in future.
  A lot of folks might be benefited from your writing. Cheers!

 11. http://tinyurl.com/y6objb5z

  Thanks for finally talking about > Με δωρεάν προκρατήσεις οι επισκέψεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος – Ελεύθερη πρόσβαση σε 65+,
  ΑμεΑ και εγκύους | CULTURE365.GR < Liked it!

 12. tinyurl.com

  If some one desires expert view concerning blogging and site-building then i suggest him/her to go to see this website, Keep up the pleasant work.

 13. t.co

  I will immediately grasp your rss as I can not to find your email
  subscription link or e-newsletter service.
  Do you have any? Kindly let me realize in order that I could subscribe.

  Thanks.

 14. tinyurl.com

  Thanks very interesting blog!

 15. http://tinyurl.com/29dvyy43

  I love your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website
  yourself or did you hire someone to do it for you?
  Plz answer back as I’m looking to construct my own blog and
  would like to know where u got this from. thanks

 16. http://tinyurl.com

  I’ll immediately grasp your rss as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or
  newsletter service. Do you have any? Please allow me realize so that I may just
  subscribe. Thanks.

 17. tinyurl.com

  Hi there to every body, it’s my first pay a visit of this web site;
  this website consists of awesome and genuinely good
  information designed for readers.

 18. tinyurl.com

  For most up-to-date news you have to go to see internet
  and on web I found this site as a most excellent website for
  most up-to-date updates.

 19. tinyurl.com

  Hello there, just became alert to your blog through Google,
  and found that it’s truly informative. I’m gonna watch out for brussels.
  I’ll be grateful if you continue this in future. Lots of people
  will be benefited from your writing. Cheers!

 20. http://tinyurl.com

  I just couldn’t leave your web site before suggesting that
  I actually loved the standard information a person supply in your visitors?
  Is gonna be again regularly in order to investigate
  cross-check new posts

 21. tinyurl.com

  The other day, while I was at work, my sister stole my apple ipad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is
  now broken and she has 83 views. I know this
  is totally off topic but I had to share it with someone!

 22. tinyurl.com

  Woah! I’m really loving the template/theme of this blog. It’s simple, yet effective.
  A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability
  and appearance. I must say you’ve done a amazing job with this.
  Additionally, the blog loads very quick for me on Internet explorer.
  Superb Blog!

 23. http://tinyurl.com

  First of all I would like to say fantastic blog!
  I had a quick question that I’d like to ask if you don’t mind.
  I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts prior to writing.
  I’ve had a tough time clearing my mind in getting my
  thoughts out. I truly do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
  Cheers!

 24. tinyurl.com

  Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely
  well written article. I will make sure to bookmark it and come back to read more
  of your useful info. Thanks for the post. I will certainly return.

 25. http://tinyurl.com/

  It’s going to be end of mine day, however before end I am reading this wonderful article to improve
  my experience.

 26. ravepartiescorp.com

  I’m truly enjoying the design and layout of your site. It’s a very
  easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit
  more often. Did you hire out a developer to create your theme?

  Great work!

 27. tinyurl.com

  What i do not understood is in fact how you are not actually
  a lot more smartly-appreciated than you may be now. You’re very intelligent.
  You recognize thus significantly when it comes to this topic, produced me in my opinion imagine it from a lot of varied angles.
  Its like women and men don’t seem to be involved unless it is one
  thing to do with Girl gaga! Your personal stuffs great. Always
  handle it up!

 28. special

  Very rapidly this website will be famous among all blog visitors, due to
  it’s good articles or reviews

  my web page :: special

 29. tinyurl.com

  Hurrah, that’s what I was seeking for, what a information! existing here
  at this webpage, thanks admin of this web site.

 30. tinyurl.com

  Aw, this was an extremely nice post. Taking a few minutes and actual effort to generate a
  good article… but what can I say… I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 31. tinyurl.com

  Hello There. I found your blog using msn. This is a really well written article.

  I will be sure to bookmark it and come back
  to read more of your useful information. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 32. tinyurl.com

  Excellent beat ! I wish to apprentice even as you amend your website, how can i subscribe for
  a weblog website? The account aided me a appropriate
  deal. I were tiny bit familiar of this your broadcast provided shiny transparent idea

 33. coupon

  Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam remarks?
  If so how do you prevent it, any plugin or anything you can advise?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is
  very much appreciated.

  Feel free to surf to my webpage coupon

 34. http://tinyurl.com

  Today, while I was at work, my sister stole my iphone and tested to see if it
  can survive a 30 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views.
  I know this is totally off topic but I had to share it
  with someone!

 35. http://tinyurl.com/2f3ctswn

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles
  or blog posts in this kind of house . Exploring
  in Yahoo I at last stumbled upon this site. Studying this info So i am glad
  to exhibit that I have a very good uncanny feeling I came upon exactly what I needed.
  I such a lot definitely will make certain to do not put out of your mind
  this website and give it a look on a continuing basis.

 36. wiki.sdamy.org

  Hi there just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your post seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a formatting issue or
  something to do with internet browser compatibility but I
  figured I’d post to let you know. The layout look great though!
  Hope you get the issue solved soon. Thanks

Comments are closed.