You are currently viewing Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Για τον μήνα Μάρτιο με 9 νέα βιβλία θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 22 Μαρτίου 2021.

Μεταφρασμένη λογοτεχνία

Εκτροπή – Luce D’Eramo

Το αυτοβιογραφικό ντοκουμέντο της Luce D’Eramo μας περιγράφει τη μεταστροφή μιας αφοσιωμένης φασίστριας που εισχωρεί οικειοθελώς στο Νταχάου και γίνεται μάρτυρας της φρίκης του ολοκαυτώματος. Η Εκτροπή είναι µια ιστορία για τον ψυχικό μόχθο που απαιτείται προκειµένου να απαλλαγεί κανείς από τα ψέµατα, µε τα οποία η µνήµη, ατοµική και συλλογική, διηγείται το παρελθόν της.
Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου

Οι μέρες του ουράνιου τόξου – Antonio Skármeta
 
Από τον βραβευμένο συγγραφέα του βιβλίου El cartero de Neruda στο οποίο βασίστηκε η πολυβραβευμένη ταινία Il postino (Ο ταχυδρόμος), ένα μυθιστόρημα που φέρνει στο φως μια ανεπανάληπτη ιστορική στιγμή. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία πίσω από τη διαφημιστική καμπάνια που συνέβαλε στην πτώση του Πινοτσέτ. 
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

image description

Αστυνομικό ,Κατασκοπικό

To Πορφυρό Δίκτυο – Carmen Mola

Μετά τη συναρπαστική Κόκκινη Μαδρίτη η ντετέκτιβ Έλενα Μπλάνκο καλείται να διαλευκάνει μια νέα ανατριχιαστική υπόθεση που αφορά τη διακίνηση σαδιστικά βίαιων βιντεο στο Deep Web. Η μυστηριώδης συγγραφέας που αποτελεί το μεγαλύτερο εκδοτικό φαινόμενο της Ισπανίας, επανέρχεται με ένα νέο καθηλωτικό θρίλερ.
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

image description

Προσωπική Βελτίωση

Δείξε γενναιότητα στα δύσκολα – Brené Brown

Ένα διαχρονικό βιβλίο που αμφισβητεί τις υπάρχουσες πεποιθήσεις για το ανήκειν. Η χαρισματική συγγραφέας με αφήγηση ιστοριών, παραδείγματα και ειλικρίνεια μας δείχνει έναν νέο τρόπο να ενισχύσουμε την αίσθηση του ανήκειν στην κοινότητα μας και τους οργανισμούς που συμμετέχουμε, διατηρώντας τη μοναδικότητα και την αυθεντικότητά μας.
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

image description

Ευτυχώς με απέλυσαν – Αρσένης Πασχόπουλος

Ο Αρσένης Πασχόπουλος, ένας από τους πρώτους marketeers του διαδικτύου στην Ελλάδα, προσφέρει, μέσα από το προσωπικό του οδοιπορικό σταδιοδρομίας, στιγμές χιούμορ αλλά και περίσκεψης για τις προσδοκίες της επαγγελματικής μας πορείας. Μέσα από έξυπνες ατάκες περιγράφει τον κόπο που πρέπει να καταβάλεις για να βρεις τον δρόμο της δικής σου επιτυχίας –μια και, συχνά, από αλλού ξεκινάς και αλλού σε οδηγεί η ζωή– και εξιστορεί την εμπειρία μιας απόλυσης που μπορεί να φαντάζει άσχημη, αλλά, καμιά φορά, αρκεί για να σου αλλάξει απροσδόκητα τη ζωή!

image description

Εκλαικευμένη Επιστήμη

Η μυθολογία με απλά λόγια – Συλλογικό έργο 

Γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, με εντυπωσιακά διαγράμματα και καθηλωτικές ιστορίες, αναλύει με φρέσκια ματιά τους μύθους και τη σημασία τους για τους πολιτισμούς που τους δημιούργησαν. Από τον Λόκι και τον Θορ έως τον Βιρακότσα και τον Κουχούλιν, κάθε ενότητα εξετάζει τους συναρπαστικούς ήρωες και τους άθλους τους, καθώς και το νόημα κάθε μύθου.
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Επιστημονικά Βιβλία

Ψυχολογία εφαρμοσμένη στη σύγχρονη ζωή – Wayne Weiten, Dana S. Dunn, Elisabeth Yost Hammer

Ένα σύγγραμμα που παρακολουθεί τις πιο πρόσφατες εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στον επιστημονικό κλάδο της Ψυχολογίας και τις παρουσιάζει με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, βασισμένη στα τρέχοντα ερευνητικά ευρήματα, παραθέτοντας με συνέπεια τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Γραμμένο με προσιτό και κατανοητό στιλ, είναι ένα εξαιρετικό σύγγραμμα για τους φοιτητές των σχολών Ψυχολογίας, αλλά και ένα ανεκτίμητο βοήθημα για τις προκλήσεις που θέτει η σύγχρονη κοινωνία σε όλα τα επίπεδα της ζωής.
Μετάφραση: Περικλής Τάγκας

Παιδικά Βιβλία

Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας και Το μεγάλο βιβλίο της θάλασσας με αυτοκόλλητα – Yuval Zommer

Μετά τα αγαπημένα Μεγάλα βιβλία των ζουζουνιών και των θηρίων ο συγγραφέας και εικονογράφος Yuval Zommer επιστρέφει με μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια θαλάσσιων πλασμάτων με συναρπαστική εικονογράφηση που μαγνητίζει κάθε μικρό αναγνώστη. Συνοδεύεται με το βιβλίο με αυτοκόλλητα για άπειρες ώρες διασκέδασης και χαράς!
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Προτεινόμενη Ηλικία 3-6

image description