You are currently viewing Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος μας παρουσιάζουν 12 νέα βιβλία που θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 17 Μαΐου 2021!


ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Τέσσερις άνεμοι – Kristin Hannah

Οι Τέσσερις άνεµοι είναι ένα συναρπαστικό µυθιστόρηµα που ζωντανεύει την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης –τις σκληρές αλήθειες που δίχασαν τους Αµερικανούς και τις µακροχρόνιες συγκρούσεις ανάµεσα στους έχοντες και τους µη έχοντες.
Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Ο ήχος των πουλιών – Sebastian Faulks

Μια συναρπαστική οικογενειακή σάγκα για τον έρωτα και τον πόλεμο την οποία εμπνεύστηκε ο συγγραφέας προκειμένου να φωτίσει τις ζωές και τις ιστορίες των βετεράνων του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Το σπίτι με τις φοινικιές – Τίτσα Πιπίνου

Μετά το Κορίτσι του Αλεσάντρο η Τίτσα Πιπίνου μας συστήνει το νέο της ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στη Ρόδο και το Κάϊρο, ακολουθώντας τις ιστορίες, τα όνειρα και τις διαψεύσεις των δυο μεγάλων οικογενειών Σαλιβέρου και Λίντον.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ, ΘΡΙΛΕΡ

Ημέρα της μητέρας – Nele Neuhaus

Από τη συγγραφέα των 10.000.000 αντιτύπων ένα νέο συγκλονιστικό θρίλερ που έχει στο επίκεντρο του μια σειρά αιματηρών δολοφονιών που λαμβάνουν χώρα την Ημέρα της μητέρας.
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Μικρές Συνήθειες – B.J. Fogg

Ένα χρήσιμο εγχειρίδιο από τον BJ Fogg που μας δείχνει τον τρόπο να προσεγγίσουμε τους στόχους μας όχι μέσω των μεγάλων αποφάσεων και της ενοχικής συμπεριφοράς αλλά μέσω της απόκτησης μικρών θετικών συνηθειών στην καθημερινότητά μας.
Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου


ΕΡΕΥΝΑ, ΔΟΚΙΜΙΟ, ΜΕΛΕΤΗ

Άνθρωπος 4.0 – Δημήτριος Λακασάς

Το βιβλίο Άνθρωπος 4.0 επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας. Τάσσεται ξεκάθαρα και με επιχειρήματα υπέρ του ανθρώπου στο νέο δίλημμα «άνθρωπος ή μηχανή».  Ένα αισιόδοξο βιβλίο που καλλιεργεί την πεποίθηση ότι η τεχνολογία θα μας απελευθερώσει προκειμένου να εξελιχθούμε σε αυτό που ορίζει η ουσιαστική μας προέλευση. Το να είμαστε άνθρωποι.

Επιστημονική επιμέλεια: Δημήτρης Γούλιας


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Νεωτερικές μορφές διαχείρισης των τελετουργιών του «κύκλου της ζωής» – Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνης

Μια ενδιαφέρουσα  λαογραφική μελέτη της περίπτωσης των γραφείων διοργάνωσης τελετών από τον Καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντή του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη.

Σχεδίαση Μηχανισμών και Κατασκευών με το FreeCAD – Θεοδόσης Θεοδοσίου

Μια γενική παρουσίαση των δυνατοτήτων του προγράμματος FreeCaf σε μια ποικιλία θεμάτων, όπως σχεδίαση 2D, σχεδίαση 3D, μηχανολογικό σχέδιο και αρχιτεκτονικό σχέδιο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον σπουδαστή να να πάρει τις βασικές γνώσεις της παραμετρικής σχεδίασης.


ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Ιδιωτική παραλία – Sophie Lescaut

Μια πρωτότυπη και χιουμοριστική ιστορία με πρωταγωνιστές μια οικογένεια πλατυπόδων που προσπαθεί να βρει μια ελεύθερη πλαζ για κολύμπι. Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα και την αποδοχή.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση: Sophie Lescaut
Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Μπόγκι το ψευτρόνι – Aaron Blabey

Το δεύτερο ξεκαρδιστικό βιβλό με πρωταγωνιστή τον Μπόγκι το Παγκ που αναφέρεται στα ψέμματα που σκαρφίζεται ο Μπόγκι.
Μετάφραση: Αρσέν
Εικονογράφηση: Aaron Blabey
Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Ο Δρακοσυλλέκτης – Ένα παγωτό για τον Ισίδωρο – Κυριάκος Αθανασιάδης

Το τρίτο βιβλίο της σειράς Δρακοσυλλέκτης με πρωταγωνιστές τα συμπαθητικά δρακάκια που μπλέκονται σε ένα σωρό περιπέτειες.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Προτεινόμενη ηλικία: 3+

Τι ώρα είναι; – David A. Adler

Ένα συναρπαστικό Stem βιβλίο από τον βετεράνο τον παιδικών non-fiction βιβλίων David A. Adler έρχεται για να μάθει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο στους μικρούς αναγνώστες όλα τα μυστικά της ώρας.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση: Edward Miller
Προτεινόμενη ηλικία: 6+