Ο Έλληνας καλλιτέχνης που «ζωγραφίζει» με τον ήλιο

Ο Έλληνας καλλιτέχνης που «ζωγραφίζει» με τον ήλιο

Πρόκειται για έναν ομογενή καλλιτέχνη, τον Μιχάλη Παπαδάκη, ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως με τα έργα του, τα οποία σχεδιάζει με τις ακτίνες του ήλιου, μια τεχνική, την οποία ο ίδιος ονομάζει «ηλιογραφία».

Αυτός ο διεθνής Performance Artist, χρησιμοποιεί πίνακες ή καθρέφτες και φακούς για να μεταφέρει τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου στη βάση του καμβά του και να τις μετατρέψει σε τέχνη. Έχει αναδείξει την ικανότητά του σε μια ποικιλία πελατών και σε ζωντανές εκδηλώσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εξωτερικό. Ορισμένοι από τους πρόσφατους πελάτες του ήταν το GoPro, το The Balvenie, TedX Mile High, R.J. Ο Reynolds και η Ripley’s Believe it or Not!.

Ο γεννημένος στην Καλιφόρνια τριαντάχρονος κινηματογραφιστής από το Κολοράντο κάνει τέχνη πάνω σε ξύλο, χρησιμοποιώντας διαθλώμενο κι ανακλώμενο ηλιακό φως μέσω μεγεθυντικού φακού. Αντί για πινέλα, έχει δεκάδες μεγεθυντικούς φακούς τους οποίους τοποθετεί σε μικρή απόσταση από ξύλινες επιφάνειες, οι οποίες γίνονται ο καμβάς του. Στη συνέχεια, εστιάζει τις ακτίνες του ήλιου σ’ ένα μικρό σημείο, με το οποίο καίει σχέδια πάνω στο ξύλο.

Όσον αφορά αυτούς που τον έχουν εμπνεύσει, ονοματίζει τους Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζον Λένον, Μάικλ Τζάκσον, Μπόμπι Κένεντι, Νέλσον Μαντέλα, Νίκολα Τέσλα, Αρχιμήδης και ισχυρίζεται πως η τέχνη του εμπνέεται από την ελπίδα και τη δικαιοσύνη.

Όπως επίσης δήλωσε στην The National Herald, «Οι ρίζες της χρήσης των ακτίνων του ήλιου βρίσκονται αιώνες πριν. Ο Αρχιμήδης τις χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει όπλα. Τώρα χρησιμοποιούμε αυτή τη μέθοδο για να δημιουργήσουμε κάτι ειρηνικό και όμορφο».

Ο Μιχάλης Παπαδάκης είναι ιδρυτής της εταιρίας «Sunscribes» και μπορείτε να δείτε και να μάθετε περισσότερα για τη δουλειά και την τέχνη του στην ιστοσελίδα του www.sunscribessolarprinting.com.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/archive_news/arthro/michael_papadakis_o_omogenis_kallitexnis_pou_zografizei_me_ti_boitheia_tou_iliou_binteo-160521/

Close Menu