Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr
Open call: Εικαστική έκθεση “Portraits”

Open call: Εικαστική έκθεση “Portraits”

Μεταξύ της απτής πραγματικότητας και του πνευματικού στην τέχνη…

Τί θέλει να μας πει ένας καλλιτέχνης μέσα από ένα πορτρέτο;

Τα πορτρέτα ανέκαθεν αποτελούσαν ένα μυστήριο, καθώς αιωρούνται ανάμεσα στη φυσική αναπαράσταση και στην τέχνη. Ο δημιουργός ενός πορτρέτου συνδυάζει την απτή πραγματικότητα που έχει μπροστά του με μια άλλη, εσωτερική πραγματικότητα, του μοντέλου αλλά και τη δική του, όπως τη φαντάζεται αλλά και όπως την αισθάνεται, θέτοντας ερωτήματα που αγγίζουν τα όρια του πνευματικού στην τέχνη.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά, ώσπου οι συνθήκες να επιτρέψουν την επίσκεψη του κοινού.

Open call

Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να στείλουν έως 31 Δεκεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.pocketgallery@gmail.com με θέμα Opencall_portraits_Όνομα_Επίθετο_Τίτλος_Κατηγορία έργου (π.χ. Opencall_portraits_Κώστας_Γιαννόπουλος_Η θάλασσα_Πίνακας ζωγραφικής) τα παρακάτω:

1. 1-3 φωτογραφίες του έργου (που θα χρησιμοποιηθούν, μαζί με το όνομα του καλλιτέχνη και τον τίτλο του έργου στην ψηφιακή έκθεση αλλά και σε όλο το προωθητικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, της ψηφιακής αλλά και της φυσικής έκθεσης και στην προβολή που θα συνοδεύσει την έκθεση στα social media και στα δελτία τύπου) σε μορφή png ή link YouTube (εάν πρόκειται για video)

2. Σε ενιαίο αρχείο pdf τα ακόλουθα:

 • Τίτλο του έργου

 • Σημείωμα έργου – εννοιολογική σύλληψη (έως 150 λέξεις)

 • Σύντονο βιογραφικό / εργογραφία (μέχρι 2 σελίδες) στο οποίο θα αναφέρονται ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, email, χώρα που ζείτε και δραστηριοποιείστε, link σε website / social media / online portfolios

 • Περιγραφή – Τεχνικές προδιαγραφές (έως 200 λέξεις π.χ. διαστάσεις, μορφή/χαρακτηριστικά, τεχνικές προδιαγραφές, απαιτούμενος χώρος για τις εγκαταστάσεις, απαιτήσεις τοποθέτησης και μετακίνησης)

 • Κοστολόγηση το έργου (προαιρετικό)

Κόστος συμμετοχής 50€ (Το κόστος αφορά τόσο την ψηφιακή όσο και τη φυσική έκθεση)

Σε περίπτωση που επιλεγούν τα έργα σας, η διοργάνωση θα σας ειδοποιήσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την ημερομηνία έναρξης της ψηφιακής έκθεσης και τις ημέρες και ώρες προετοιμασίας της φυσικής έκθεσης.

Με τη δήλωση συμμετοχής τους οι καλλιτέχνες συναινούν στα εξής:

 • Το έργο φέρει τα πνευματικά δικαιώματα του/της υποβάλλοντος/ουσας.

 • Η μεταφορά προς και από το χώρο της έκθεσης θα γίνει τις ημερομηνίες και ώρες που προβλέπει η διοργάνωση.

 • Τα έξοδα μεταφοράς των έργων θα καλυφθούν από τους συμμετέχοντες/ουσες.

 • Για τα έργα που απαιτούν ειδικό τρόπο υποστήριξης/ τοποθέτησης/ παρουσίασης, θα πρέπει να φροντίσουν να παρέχουν εγκαίρως τα υλικά και τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν και θα αναλάβουν το στήσιμό τους.

 • Οι συμμετέχοντες/ουσες παραχωρούν το δικαίωμα στη διοργάνωση να προβάλλει τις φωτογραφίες ή/και το βίντεο του έργου τους, τόσο για τη διεξαγωγή όσο και την προβολή και προώθηση της έκθεσης.

 • Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από πιθανούς αγοραστές, η διοργάνωση θα μεσολαβήσει μόνο για την επικοινωνία με τον/την καλλιτέχνη και δεν θα έχει καμία απαίτηση από ενδεχόμενη πώληση του έργου.

Οργάνωση και επιμέλεια: Pocket Gallery

Με την υποστήριξη της Ψηφιακής Πλατφόρμας Πολιτισμού culture365

Αφήστε μια απάντηση

Αξιολογήστε*

Close Menu