Το εργαστήριο

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

1) Καλλιτεχνικές επιρροές-Ιστορική Αναδρομή
Η αρχική προτεραιότητα ενός ατόμου που ξεκινάει να παράγει τέχνη είναι η κατανόηση της ανάγκης του να δημιουργήσει. Η διαδικασία της έρευνας σε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα , η επαφή με έργα άλλων καλλιτεχνών και η ανάλυση τους, θα βοηθήσει στο κομμάτι της θεωρίας και στην εμπέδωση του αντικειμένου.

2) Επιλογή και εξάσκηση υλικού
Το πως χρησιμοποιούμε το υλικό το οποίο επιλέξαμε έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα το οποίο να περιέχει ζωγραφικές αξίες, παίζει κομβικό ρόλο. Ένα έργο τέχνης θα μιλήσει μόνο όταν ο καλλιτέχνης αποκτήσει οικειότητα και ευχέρεια με το υλικό και τη χρήση του. Φυσικά πάντα σε σχέση με τις επιρροές και την προσωπική του ιδέα.

3) Επιλογή προσωπικού θέματος
Η επιλογή του προσωπικού θέματος αποτελεί κάτι το υποκειμενικό. Σε αυτό το σημείο θα ερευνήσουμε από που προέρχεται η έμπνευση, και πoιο θέλουμε να είναι το θέμα του κάθε έργου. (Υπάρχει και η μη επιλογή θέματος εφόσον ο καλλιτέχνης εκφράζεται έτσι)

4) Ανάπτυξη Έργου
Εφόσον πλέον θα έχει γίνει η επιλογή του θέματος μας και του υλικού, θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του έργου, πλέον με περισσότερη ελευθερία, με πειραματισμούς και με μεράκι για δουλειά. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε νέες τεχνοτροπίες ανάλογα με τα ζητούμενα του καθενός και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα αξιόλογο αποτέλεσμα.

5) Οργάνωση Έκθεσης
Το τελικό στάδιο της πορείας μας θα είναι να οργανώσουμε και να τελειοποιήσουμε τα έργα μας, να γράψουμε ένα μικρό κείμενο για καθένα από αυτά και να προχωρήσουμε σε μια ομαδική έκθεση, όπου ο καλλιτέχνης θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει το έργο του στον κόσμο, να μιλήσει για τους προβληματισμούς του και να μπορέσει να αφήσει το πρώτο του στίγμα στο χώρο της τέχνης.

Ο εισηγητής, Γιάννης Ιωαννίδης

Καλλιτέχνης / Εκπαιδευτικός / Εικαστικός Επιµελητής

Γεννηµένος στην Κατερίνη το 1995. Από µικρή ηλικία σε χώρους τέχνης και εργαστήρια ζωγραφικής, µε εµπειρία της ζωγραφικής µελέτης από τα πρώτα στάδια ως την προσωπική καριέρα σε εκθέσεις. 

Τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας στον τοµέα της Ζωγραφικής µε πτυχιακή πάνω στη Ζωγραφική. Κύριο εργαλείο ο πειραµατισµός και οι νέες µορφές έκφρασης.

Portfolio: https://giannisiwannidisk.wixsite.com/website
Interview: https://www.google.com/amp/s/m.lifo.gr/articles/arts_articles/250497/giannisioannidis-ena-neo-talento-poy-molis-apofoitise-apo-tin-kalon-texnon%3famp

Πληροφορίες

Έναρξη: 28 Φεβρουαρίου

Διεξαγωγή: Κάθε Δευτέρα & Τετάρτη, 18.00 – 21.00 στην Pocket Star Gallery Neo Faliro (Ν. Κατσουλάκου 19, Νέο Φάληρο)

Διάρκεια εργαστηρίου: έως μέσα Ιουνίου

Δίδακτρα: 170€/μήνα

Επιμέλεια εργαστηρίου και εισήγηση: Γιάννης Ιωαννίδης

Οργάνωση: Culture365

Μετά το τέλος του εργαστηρίου θα πραγματοποιηθεί ομαδική έκθεση με τα έργα των συμμετεχόντων.

Δηλώστε συμμετοχή