Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος,               5 Ιουνίου

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1972 και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Η κλιματική αλλαγή, η μείωση της χρήσης πλαστικών, οι επιπτώσεις τις ατμοσφαιρικής ρύπανσης για την υγεία μας, ο ρόλος της μόδας στην οικολογία, το οικολογικό κίνημα, είναι κάποια από τα ζητήματα που θα συνεχίσουν να μας απασχολούν.

Φέτος, η θεματική του ΟΗΕ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η προστασία της βιοποικιλότητας. Βιοποικιλότητα, με απλά λόγια είναι το σύνολο των οργανισμών που ζουν στον πλανήτη μας. Τα τελευταία χρόνια η βιοποικιλότητα έχει μειωθεί σημαντικά. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, προερχόμενων κυρίως από την ανθρώπινη δραστηριότητα, όπως η ρύπανση του περιβάλλοντος, η καταστροφή τω δασών, η ερημοποίηση των εδαφών, η αυξημένη θήρευση.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας. Ηρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Για ένα καλύτερο μέλλον για τον Πλανήτη, για τον Άνθρωπο, την κοινωνία, εμάς και τα παιδιά μας…

Αφήστε μια απάντηση

Αξιολογήστε*

Close Menu
elΕλληνικά