Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr
Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Διαφορετικότητας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη

Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Διαφορετικότητας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη

Κατά την περίοδο που διανύουμε, η ημέρα αυτή έχει ιδιαίτερο νόημα για το θεμελιώδη ρόλο του πολιτισμού στην ανθεκτικότητα των κοινωνιών.

Όπως σημαντικές κρίσεις σε ολόκληρη την ιστορία της ανθρωπότητας, έτσι και η κρίση που βιώνουμε αυτήν την περίοδο, ήταν και είναι η αφορμή για την αναγέννηση του πολιτισμού και την έκρηξη νέων μορφών δημιουργικότητας, που είναι ζωτικής σημασίας για την πρόοδο του ανθρώπου.

Η 21η Μαΐου κηρύχθηκε το 2002 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Διαφορετικότητας για το Διάλογο και την Ανάπτυξη, με στόχο την αναγνώριση της πολιτιστικής ποικιλομορφίας και της αναγνώρισης, επίσης, ότι ο πολιτισμός είναι καθοριστικός παράγοντας για την αειφόρο ανάπτυξη.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση στα κράτη-μέλη, τις διακυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να διοργανώσουν εκδηλώσεις με σκοπό να διευρυνθεί η γνώση των λαών για τον παγκόσμιο πολιτιστικό πλούτο και την αξία της πολιτισμικής διαφορετικότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu