You are currently viewing «Πόσο αντέχεις την αλήθεια;» | Εκδόσεις Εν πλω

«Πόσο αντέχεις την αλήθεια;» | Εκδόσεις Εν πλω

“ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ” ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Στην επανέκδοση του πολύ επιτυχημένου βιβλίου αυτογνωσίας από τον Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπευτή Γρηγόρη Βασιλειάδη, προχώρησαν οι εκδόσεις Εν πλω. Ένα βιβλίο με θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή αλλά και τις ανθρώπινες σχέσεις, ένα ταξίδι αναγέννησης του εαυτού και κατάρριψης πολλών στερεοτύπων.

“Ξέρεις κάτι; Ναι αναπόφευκτα ΟΛΑ θα πάνε καλά! Γιατί ήδη πάνε καλά! Γιατί ήδη όλα, όλοι μας, είμαστε καλά καμωμένοι.
Αν ετούτο που σου λέω δεν το πιστεύεις, είναι γιατί σε τεράστιο βαθμό (αν και ανεπαίσθητο συνήθως) διάλεξες άλλον δρόμο , τον δύσκολο, αυτόν με τα εμπόδια. Προτίμησες τα κατσάβραχα της αντίστασής σου στην ελευθερία της χαράς , της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης. Τράβα τον! Κι αυτός θα σε βγάλει στα λημέρια της ευγνωμοσύνης, αν είσαι φτιαγμένος για την καθαρή θέαση των πραγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να ανησυχείς όμως! Κάθε στιγμή σού χαρίζεται για να ξαναδιαλέγεις, κάθε μέρα, κάθε ώρα , απ’την αρχή. Ναι ! Ιδίως σ’αυτές τις δύσκολες στιγμές , τα όνειρά σου θέλουν να συνομιλήσετε. Σε προσκαλούν σε συνάντηση. Σήκωσε το τηλέφωνο…”
(Απόσπασμα του βιβλίου)
Ο άνθρωπος για να νιώσει την έξαψη της διακινδύνευσης, την υπέρβαση του φόβου και της ανάγκης, κάνει τα πάντα. Παίρνει τα όρη και τα βουνά, σκαρφαλώνει σε κατσάβραχα, θέτει το σώμα του σε κινδύνους. Λες κι έτσι θα κατευνάσει την αγωνία του για ολοκλήρωση του ίδιου και του ταξιδιού του στον κόσμο…
Όμως, ο αληθινός κίνδυνος είναι να αναρριχηθείς στις κορφές των έσω σου στοιχειών, των εσωτερικών σου παιδικών προσωπείων, των τεράτων που από καιρό σε κατοικούν! Ο αληθινός κίνδυνος είναι όχι να κατακτήσεις εξωτερικές κορυφές, αλλά να κατακτηθείς… Να κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να πέσεις, κι εσύ να προχωράς μπροστά, όχι για να κερδίσεις, αλλά για να… “χάσεις”!
Τα πάντα κάνει ο έξω άνθρωπος για να αποφύγει τον μέσα άνθρωπο, τον μόνο αληθινό κίνδυνο! Τον μόνο γκρεμό! Τη μόνη κορυφή! Το μοναδικό Ταξίδι… Για πόσο καιρό όμως θα αποφεύγεις την αντιπαράθεση με την αλήθεια;
(Από την περιγραφή στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Dr. Γρηγόρης Βασιλειάδης ζει και εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα.

Σπούδασε ψυχολογία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε αναγνωρισμένα από το κράτος πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Ολλανδίας, και της Μ. Βρετανίας. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο στην Ψυχολογία, από το τμήμα ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Yπήρξε εκπαιδευτής σε προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στην συμβουλευτική και την ψυχολογία, εισηγητής επιστημονικών σεμιναρίων κι επιστημονικών συνεδρίων με θεματολογία την ψυχοθεραπεία και την συμβουλευτική, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Τα επιστημονικά κι ερευνητικά του ενδιαφέροντα στον χώρο της ψυχοθεραπείας εντοπίζονται στις εφαρμογές της ψυχολογίας του βάθους στην θεραπευτική πρακτική, την σχέση θρησκείας – ψυχοθεραπείας, και στους τρόπους με τους οποίους συνδέεται η ηθική δεοντολογία των ψυχολόγων με την αποτελεσματικότητα της ψυχοθεραπευτικής πρακτικής.

Από το 1997 εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενήλικες, ατομικά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας τις μεθοδολογίες της συστημικής και της υπαρξιακής ψυχοθεραπείας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.), της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ψυχοθεραπευτών Οικογένειας (EFTA – European Family Therapy Association) και της ΕΛΕΣΥΘ (Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας).

Είναι ο συγγραφέας των αυτογνωστικών βιβλίων: «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή», Εκδ. iWrite & Πηγή, Νοέμβριος 2019, «Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι: Από τον φόβο της σκιάς, στο φως της επίγνωσης», Εκδ. iWrite & Πηγή, και του: «Πόσο αντέχεις την αλήθεια; Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις», Εκδ. ΕΝ ΠΛΩ, Οκτώβριος 2016. Συμμετείχε επίσης στους παρακάτω συλλογικούς τόμους: «Ψυχική υγεία παιδιου και εφήβου», Εκδ. Αρμός, 2018, και «Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε», Iwrite Publications, 2018.

Άρθρα, συνεντεύξεις, και ομιλίες του δημοσιεύονται στον δικτυακό τόπο http://www.aftognosia.gr , και στο κανάλι του στο YouTube.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με το ψυχολόγο – συγγραφέα στο: info@aftognosia.gr.

Βασιλειάδης Γρηγόρης

ΠΟΣΟ ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;

Θεραπευτικές επιγνώσεις για την ψυχή και τις σχέσεις

ISBN: 978-960-9550-87-1
Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 14Χ21
Εκδοτικός οίκος: ΕΝ ΠΛΩ
Αριθμός σελίδων: 328