You are currently viewing “Radio Plays” από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ραδιοφωνικό θέατρο, αστυνομική λογοτεχνία και τζαζ μουσική

“Radio Plays” από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου: Ραδιοφωνικό θέατρο, αστυνομική λογοτεχνία και τζαζ μουσική

Μια νέα πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου  στο πλαίσιο της πλατφόρμας Open Plan

Πάνω από 60 καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες συμμετέχουν στην ομάδα των Radio Plays που οργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών τον Δεκέμβριο

Ραδιοφωνικό θέατρο, αστυνομική λογοτεχνία και τζαζ μουσική. Τον ερχόμενο Δεκέμβριο το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου παρουσιάζει τα Radio Plays, στα οποία συμμετέχουν πάνω από 60 εξαιρετικοί *ες Έλληνες *ίδες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες. Μια δημιουργική ομάδα που αποτελείται από σκηνοθέτες *ιδες, ηθοποιούς, μουσικούς και συγγραφείς.

Πέντε ξεχωριστοί *ές σκηνοθέτες *ιδες συναντούν πέντε συγγραφείς αστυνομικών διηγημάτων: Ο Γιάννης Χουβαρδάς απογειώνει ένα αστυνομικό διήγημα του Βασίλη Δανέλλη, ο Δημήτρης Καταλειφός μάς παραδίδει έναν ραδιοφωνικό Φίλιππο Φιλίππου, ενώ ο Αργύρης Ξάφης αναμετριέται με τα μυστήρια του Νεοκλή Γαλανόπουλου. Η Μαρία Μαγκανάρη μεταφέρει για το ραδιόφωνο ένα διήγημα της Αθηνάς Κακούρη και ο Γιώργος Κουτλής μας βυθίζει στο εγκληματικό σύμπαν της Αμάντας Μιχαλοπούλου, η οποία μας αποκαλύπτει την αστυνομική της πένα.

Τα Radio Plays μάς ταξιδεύουν στον κόσμο του εγκλήματος, με τη συμμετοχή αγαπημένων ηθοποιών από όλες τις γενιές τους Θεάτρου μας. Νίκος Ψαρράς, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Μαρία Καλλιμάνη, Νίκος Χατζόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, Ακύλλας Καραζήσης, Κόρα Καρβούνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Νταλιάνης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Ασπασία Κράλλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Δημήτρης Παπανικολάου, Κώστας Μπερικόπουλος και πολλοί ακόμα ηθοποιοί ζωντανεύουν με τις φωνές τους αστυνομικές ιστορίες, που ντύνουν πρωτότυπες τζαζ συνθέσεις από εξαιρετικούς μουσικούς, προσδίδοντας στα έργα μια νουάρ ατμόσφαιρα μυστηρίου.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των Εκδόσεων Καστανιώτη.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με αυτό το νέο εγχείρημα συνδυάζει το ραδιοφωνικό θέατρο με την αστυνομική λογοτεχνία και την τζαζ μουσική, δημιουργώντας νέα ακουστικά έργα. Ανεξιχνίαστες δολοφονίες, ερωτικά πάθη και επαγγελματικές αντιζηλίες, εκβιασμοί και οικονομικές δολοπλοκίες, ιδιόρρυθμοι ντετέκτιβ και ψυχολογικά ασταθείς ήρωες, γοητευτικές περσόνες που κρύβουν αθέατες, σκοτεινές πλευρές.

“Μετεξελίσσοντας την παράδοση του ραδιοφωνικού θεάτρου, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε έναν κύκλο έργων που στηρίζονται στην αστυνομική λογοτεχνία υπό τους ήχους της τζαζ. Είναι μυστήριο… αλλά αγάπησα την αστυνομική λογοτεχνία από παιδί. Η πρόωρη αυτή έλξη ξεκίνησε με παιδικά αστυνομικά μυθιστορήματα, και πολύ γρήγορα, προχώρησε στην Άγκαθα Κρίστι, ενώ στη συνέχεια το ενδιαφέρον μου μετατοπίστηκε στους σύγχρονους -ευρωπαίους κυρίως- συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Ταυτόχρονα, η μαγεία του ακουστικού θεάτρου, από το ραδιόφωνο μέχρι τους δίσκους βινυλίου, έδινε χώρο στη φαντασία μου να πετάξει σε ένα σύμπαν ελευθερίας, με αφηγήσεις και πρόσωπα που χαράχτηκαν στη μνήμη μου. Μέσα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, αποφασίσαμε να ζωντανέψουμε έργα που μπορούν να φτάσουν σε κάθε σπίτι, να διεγείρουν τη φαντασία και να ερεθίσουν το ενδιαφέρον του κοινού, μετακινώντας το επίκεντρο από την εικόνα στον ήχο. Λόγος και ζωντανή, πρωτότυπη μουσική, ειδικά γραμμένη για τα έργα αυτά, ενεργοποιούν μια πλειάδα καλλιτεχνών για τη δημιουργία ολοκληρωμένων ακουστικών έργων που ελπίζουμε ότι θα απολαύσετε”.
– Κατερίνα Ευαγγελάτου

Το ραδιοφωνικό θέατρο είναι ένα είδος μαγικό, με το οποίο γαλουχήθηκαν μεταπολεμικά γενιές και γενιές. Μέσα από το ραδιόφωνο, γνωρίσαμε τους μεγαλύτερους δραματουργούς του 20ού αιώνα, με όχημα εμβληματικές φωνές ηθοποιών υπό την μπαγκέτα σημαντικών σκηνοθετών του Ελληνικού Θεάτρου. Παντρεύοντας τη σκηνική πράξη με τη μοναχική ακρόαση, και τον θεατρικό λόγο με τη φωνή, το θέατρο στο ραδιόφωνο έχει την αρετή να υπερβαίνει περιορισμούς τόπου και χρόνου.
Σε μια συγκυρία κατά την οποία η θεατρική πράξη αντιμετωπίζει συνεχιζόμενους περιορισμούς και ανυπέρβλητα εμπόδια, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου δίνει νέα πνοή στο ραδιοφωνικό θέατρο.

Τα Radio Plays θα κάνουν ταυτόχρονη πρεμιέρα στα podcast της Lifo και στο greekfestival.gr, με δωρεάν ακρόαση για όλους.

Αναλυτικά τα έργα και οι διανομές

Ο ξένος της Αθηνάς Κακούρη

Σκηνοθεσία Μαρία Μαγκανάρη

Ο αγαπημένος ήρωας της Κακούρη, Αστυνόμος Γεράκης, προσπαθεί εδώ να διαλευκάνει τον θάνατο ενός μετανάστη, που βρίσκεται νεκρός κάτω από έναν υδατόπυργο σ’ ένα αγρόκτημα στην ελληνική επαρχία. Πρωταγωνιστές στην έρευνα του αστυνόμου είναι η δυναμική και αντιπαθής ιδιοκτήτρια του αγροκτήματος, Θεανώ Πετρομανώλη, και η, ψυχολογικά ασταθής κόρη της, Νεφέλη. Θα μπορέσει ο Γεράκης να ανακαλύψει αν ο Ξένος δολοφονήθηκε ή αν η πτώση του ήταν απλά «ένα ατύχημα»;

Με τους Ανθή Ευστρατιάδου, Σύρμω Κεκέ, Ασπασία Κράλλη, Δημήτρη Ντάσκα, Εύη Σαουλίδου, Νίκο Ψαρρά

Μουσική σύνθεση Δημήτρης Τσάκας

Παίζουν οι μουσικοί Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Ιάσονας Wastor (ντραμς)

Οι κορυδαλλοί της πλατείας Αμερικής του Φίλιππου Φιλίππου

Σκηνοθεσία Δημήτρης Καταλειφός

Στους Κορυδαλλούς της πλατείας Αμερικής πρωταγωνιστεί ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Λεοντάρης, κεντρικός ήρωας σε πολλά μυθιστορήματα του συγγραφέα (Η κόρη του εφοπλιστή, Το χαμόγελο της Τζοκόντας, Αντίο, Θεσσαλονίκη, Ο άντρας που αγαπούσαν οι γυναίκες). Ο Λεοντάρης ξυπνάει ένα πρωί μαθαίνοντας πως η γειτόνισσά του, Μάρθα Λύτρα, έχει βρεθεί δολοφονημένη στο διαμέρισμά της. Σπρωγμένος από το ανεκπλήρωτο ερωτικό του ενδιαφέρον για τη Μάρθα και από το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο, αποφασίζει να διαλευκάνει τον φόνο της γειτόνισσάς του. Στην αναζήτησή του συνεισφέρουν οι γείτονες της πολυκατοικίας που, με κάθε πληροφορία, συμπληρώνουν το ψηφιδωτό του εγκλήματος, όπως και διάφοροι ύποπτοι από το ευρύτερο περιβάλλον του θύματος. Φαίνεται, όμως, πως είναι πολλοί εκείνη που αναζητούν την αλήθεια. Κι όταν τελικά αυτή αποκαλυφθεί, θα επαναφέρει το κελάηδισμα των κορυδαλλών στην πλατεία του κέντρου της Αθήνας.

Με τους Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Δημήτρη Ήμελλο, Μαρία Καλλιμάνη, Στέλλα Κρούσκα, Γιάννη Νταλιάνη, Γιάννη Τσορτέκη

Μουσική σύνθεση Δημήτρης Τσάκας

Παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο), Κίμωνας Καρούτζος (κοντραμπάσο), Παναγιώτης Κωστόπουλος (ντραμς), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο)

Θα σε δω στην κόλαση, γλυκιά μου του Βασίλη Δανέλλη

Σκηνοθεσία Γιάννης Χουβαρδάς

Στο διήγημα του Βασίλη Δανέλλη που δημοσιεύτηκε με τον τίτλο Εις το επανιδείν, γλυκιά μου, ο αναγνώστης αφήνεται να παρασυρθεί στο σκοτεινό περιβάλλον του τζαζ κλαμπ «Blue Hell». Η ακαταμάχητη Αλεξάνδρα, που εργάζεται στην υποδοχή του μαγαζιού, ακροβατεί ανάμεσα στο φλερτ του επιχειρηματία Δημήτρη Σίμογλου και του συνεσταλμένου νεαρού Μάριου. Αφού η Αλεξάνδρα υποκύψει στο φλερτ του Σίμογλου, αποκαλύπτονται και τα πραγματικά της κίνητρα. Η συμπαθής, κατά τα άλλα, ηρωίδα δεν είναι παρά μια συστηματική και αδίστακτη εκβιάστρια. Πολύ γρήγορα, όμως, φαίνεται πως έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις της και οδηγείται σε μια παγίδα που παλεύει αγωνιωδώς να αποφύγει.

Με τους Στέλλα Βογιατζάκη, Πολύδωρο Βογιατζή, Aκύλλα Καραζήση, Δημήτρη Μπίτο, Άλκηστη Πουλοπούλου, Άντα Πουράνη, Χάρη Φραγκούλη

Μουσική σύνθεση Θοδωρής Οικονόμου
Παίζουν οι μουσικοί Κίμωνας Καρούντζος (κοντραμπάσο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα), Aλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (ντραμς), Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα)
Φωνητικά Αλεξάνδρα Λέρτα

Το μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας του Νεοκλή Γαλανόπουλου

Σκηνοθεσία Αργύρης Ξάφης

Το μέλλον της ελληνικής αστυνομικής λογοτεχνίας ξεκινά από το ραντεβού μεταξύ δύο συγγραφέων του είδους. Ο νεόκοπος Ντίνος Πρωτονάριος, που ακόμα δεν έχει εκδώσει κάποιο έργο του, καταφέρνει να συναντήσει το ίνδαλμά του: τον πατριάρχη της αστυνομικής λογοτεχνίας, Περικλή Δημούλη. Ξεπερνώντας το τρακ του, τού παρουσιάζει δύο αποσπάσματα διηγημάτων, για να ζητήσει την άποψή του. Παρακολουθούμε, μαζί με τον Δημούλη, δύο ξεχωριστές περιπέτειες: εκείνη του εγκληματία που εξαφανίστηκε από ένα κλειδωμένο διαμέρισμα κι εκείνη του δολοφόνου που δραπέτευσε από ένα επτασφράγιστο κελάρι. Θα καταφέρει ο Δημούλης, κι εμείς ως ακροατές, να βρούμε τη λύση των μυστηρίων; Και κυρίως, θα καταφέρουν οι ιστορίες του νεαρού συγγραφέα να εντυπωσιάσουν τον καταξιωμένο συνάδελφό του;

Με τους Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Αντώνη Γκρίτση, Χρήστο Κοντογιώργη, Δέσποινα Κούρτη, Κώστα Μπερικόπουλο, Δημήτρη Παπανικολάου, Νίκο Χατζόπουλο

Mουσική σύνθεση Aλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης
Παίζουν οι μουσικοί Κίμωνας Καρούντζος (κοντραμπάσο), Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Γιώτης Σαμαράς (κιθάρα), Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο), Ιάσονας Wastor (ντραμς)
Φωνητικά Αλεξάνδρα Λέρτα, Ιώβη Φραγκάτου

Ανθρώπινη συμπύκνωση της Αμάντας Μιχαλοπούλου

Σκηνοθεσία Γιώργος Κουτλής

Ο «διαπλεκόμενος» εκδότης και διευθυντής εφημερίδας Σταύρος Παναγιωτόπουλος βρίσκεται νεκρός στο γραφείο του την ώρα του πρωινού καφέ. Η έρευνα για το ποιος μπορεί να τον σκότωσε, αφήνοντας το πτώμα με γυρισμένη την πλάτη να κοιτάζει το χιόνι που πέφτει από το παράθυρο, έχει να αντιμετωπίσει πολλά εμπόδια. Η ελκυστική και έμπειρη αστυνόμος που αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση τυχαίνει να έχει μεγαλώσει μέσα στην εφημερίδα, ως κόρη ενός παλαίμαχου, απολυμένου από τον νεκρό, αστυνομικού συντάκτη. Μέσα από το διεισδυτικό της βλέμμα, παρακολουθούμε το γαϊτανάκι των σχέσεων εξουσίας γύρω από την καρέκλα του διευθυντή, τα προσωπικά συμφέροντα, τις μυστικές συμμαχίες, τον αναβρασμό φιλοδοξιών και ματαιώσεων στο υπέδαφος του εργασιακού περιβάλλοντος. Όμως, απ’ όλους όσοι έχουν αδικηθεί από τον Παναγιωτόπουλο, ποιος είναι αυτός που τόλμησε να τον σκοτώσει;  

Με τους Κόρα Καρβούνη, Ελένη Κουτσιούμπα, Βασίλη Μαγουλιώτη, Άλκη Παναγιωτίδη, Θανάση Παπαγεωργίου, Αλέξανδρο Σιάτρα, Κωνσταντία Τάκαλου

Μουσική σύνθεση Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης
Παίζουν οι μουσικοί Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα), Πέτρος Κλαμπάνης (μπάσο), Κώστας Τζέκος (κλαρινέτο)

Η σειρά «Ελληνικά εγκλήματα» από τις Εκδόσεις Καστανιώτη

Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου πραγματοποιεί τα Radio Plays σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Τα διηγήματα που επελέγησαν προέρχονται από τη σειρά «Ελληνικά εγκλήματα» που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα βιβλιοπωλεία τον Μάιο του 2007. Ο πρώτος τόμος διαβάστηκε από χιλιάδες αναγνώστες, όπως και οι υπόλοιποι τέσσερις που ακολούθησαν τα επόμενα χρόνια.

Τα «Ελληνικά εγκλήματα» απευθύνονται στους λάτρεις της περίτεχνης αστυνομικής αφήγησης και, κυρίως, στους αναγνώστες που αναζητούν αμφιβολίες και ερωτήματα πίσω από κάθε εδραιωμένη βεβαιότητα: Ποιοι είναι ένοχοι και ποιοι αθώοι; Ποια η τιμωρία και ποιο το έγκλημα; Ποιος είναι ο θύτης και ποιος το θύμα; Τα «Ελληνικά εγκλήματα» βασίστηκαν σε μια ιδέα του Ανταίου Χρυσοστομίδη, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία του τόμου Εγκλήματα, με αστυνομικές ιστορίες γραμμένες από σημαντικούς Ιταλούς συγγραφείς. Κατ’ αναλογία, λοιπόν, προσκάλεσε κορυφαίους και νεότερους αξιόλογους Έλληνες συγγραφείς όχι μόνο του συγκεκριμένου είδους, αλλά της λογοτεχνίας γενικότερα, και επιμελήθηκε τους τέσσερις πρώτους τόμους της σειράς (2007, 2008, 2009 και 2011). Από τον πέμπτο τόμο (2019), την ευθύνη της σειράς «Ελληνικά εγκλήματα» ανέλαβε ο Δημήτρης Ποσάντζης, υπεύθυνος της Ελληνικής Λογοτεχνίας στις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Περισσότερες πληροφορίες www.kastaniotis.com και www.greekfestival.gr

This Post Has 58 Comments

 1. tinyurl.com

  You can certainly see your skills in the work you write.
  The arena hopes for more passionate writers such as you who are not afraid to
  say how they believe. At all times follow your heart.

 2. cheapest airfare guaranteed

  Usually I do not learn article on blogs, however
  I wish to say that this write-up very forced me to try
  and do so! Your writing taste has been surprised me. Thanks, quite nice article.

 3. air tickets cheap flights

  I read this piece of writing fully regarding the comparison of most recent and
  earlier technologies, it’s remarkable article.

 4. cheap tickets flights

  Thanks for the good writeup. It in truth was once a amusement account it.
  Look advanced to more brought agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 5. gamefly

  I’m gone to inform my little brother, that he should also visit this blog on regular basis to take updated from newest information.

 6. gamefly

  I am in fact thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic paragraph at at this time.

 7. tinyurl.com

  Pretty! This was an extremely wonderful post. Many thanks for supplying
  these details.

 8. tinyurl.com

  Simply want to say your article is as amazing. The clarity on your publish is
  simply cool and that i could suppose you are a
  professional in this subject. Well with your permission allow
  me to grab your feed to keep up to date with imminent post.
  Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 9. http://tinyurl.com/y5j44o24

  You’ve made some decent points there. I looked on the net for additional information about the
  issue and found most individuals will go along with
  your views on this web site.

 10. tinyurl.com

  I visited multiple websites but the audio
  feature for audio songs current at this site is actually wonderful.

 11. tinyurl.com

  Awesome! Its truly amazing piece of writing, I have got much clear idea concerning from this article.

 12. tinyurl.com

  I all the time used to study article in news papers but now
  as I am a user of net so from now I am using net
  for articles, thanks to web.

 13. tinyurl.com

  Yes! Finally something about a.

 14. http://tinyurl.com/2yvb58v7

  Hey there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 15. tinyurl.com

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.

  Your web site provided us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our whole community will be grateful to you.

 16. tinyurl.com

  Hello everyone, it’s my first visit at this web page, and post is truly
  fruitful for me, keep up posting these types of content.

 17. http://tinyurl.com/2bazrfmn

  We are a group of volunteers and opening a new scheme
  in our community. Your web site offered us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole
  community will be thankful to you.

 18. bit.ly

  I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on.
  Cheers

 19. tinyurl.com

  Hello, i believe that i saw you visited my website so i got here to return the desire?.I am attempting to find issues to improve my website!I suppose its ok to use some of your concepts!!

 20. http://tinyurl.com/2bvoo8k8

  I’d like to thank you for the efforts you have put in penning
  this website. I really hope to see the same
  high-grade content by you later on as well.
  In truth, your creative writing abilities has encouraged me to
  get my own blog now 😉

 21. tinyurl.com

  Hello, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I am attempting to find
  things to improve my site!I suppose its ok to use some of your
  ideas!!

 22. tinyurl.com

  Having read this I thought it was really informative. I appreciate you
  taking the time and energy to put this content together. I once
  again find myself personally spending way too much time both reading and commenting.
  But so what, it was still worth it!

 23. tinyurl.com

  What’s up Dear, are you in fact visiting this web site on a regular basis, if so afterward you will absolutely take pleasant experience.

 24. raskleika-spb.ru

  Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of
  any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.

  I’ve been looking for a plug-in like this for
  quite some time and was hoping maybe you
  would have some experience with something
  like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 25. http://tinyurl.com/2ka9swcv

  Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your website, how could i subscribe for a blog
  site? The account aided me a appropriate deal. I have been tiny bit acquainted of this your broadcast
  offered vibrant clear idea

 26. tinyurl.com

  I’m not sure where you are getting your info, but great
  topic. I needs to spend some time learning much more or understanding
  more. Thanks for excellent info I was looking for this info for my mission.

 27. tinyurl.com

  Thanks for another informative blog. The place else could I get that
  type of information written in such an ideal manner?
  I’ve a mission that I’m simply now running on, and I’ve been on the glance
  out for such information.

 28. tinyurl.com

  Its such as you learn my mind! You appear to understand so much approximately this, like you wrote the guide in it or something.
  I think that you simply can do with some % to power the
  message home a little bit, but other than that, this is great blog.
  An excellent read. I’ll definitely be back.

 29. http://tinyurl.com/2ect4jyv

  I was pretty pleased to uncover this page. I want to to thank
  you for ones time just for this wonderful
  read!! I definitely really liked every little bit of it and i
  also have you book marked to see new information on your web
  site.

 30. tinyurl.com

  great points altogether, you simply gained a logo new reader.
  What might you recommend in regards to your put up that you simply
  made a few days in the past? Any positive?

 31. http://tinyurl.com

  My partner and I stumbled over here from a different web page and thought I might as
  well check things out. I like what I see so now i’m following you.
  Look forward to exploring your web page yet again.

 32. tinyurl.com

  If you wish for to improve your know-how simply
  keep visiting this web page and be updated with the most
  up-to-date gossip posted here.

 33. http://tinyurl.com

  Hey I know this is off topic but I was wondering
  if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically
  tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like
  this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with
  something like this. Please let me know if you run into anything.
  I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

 34. tinyurl.com

  After I originally left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is
  added I get four emails with the exact same comment.

  There has to be a way you are able to remove me from that service?
  Thank you!

 35. Stewartnam

  база отдыха красная пахра грейс кипарис сочи
  нижний новгород отели с бассейном все включено гостиница белокуриха курорты татарстана
  отель счастливый пушкин в санкт петербурге им горького туапсе дом отдыха

 36. Stewartogb

  пансионат колхида в абхазии отдых в адлере 2016 все включено
  санаторий им крупской беловодье отзывы о сериале резиденция утриш отель
  спа отель гранд петергоф бетта военный дом отдыха отель норильск

 37. Stewartcnt

  золотой берег пансионат береговое отель амакс азов
  санаторий буран ржд официальный сайт санатории рыбинска санаторий кубань в анапе официальный сайт
  база отдыха коробицыно коста рика щелково санаторий пионерск калининградская область

 38. Stewartgrt

  ялта интурист фото туристов ялта свердлова
  псоу абхазия официальный сайт гостиницы зернограда спа отели минеральные воды
  гостиница гледен в великом устюге березка златоуст мюссера пансионат официальный сайт

 39. Stewartxxg

  севастополь отели и гостиницы отели домодедово
  отель плес тамбов отель атлант в адлере гостиница опен сити
  челюскинцев гагра официальный полный пансионат гостиница для собак в сочи

 40. Stewartfjq

  пансионат золотой берег феодосия официальный сайт дельфинарий в утрише
  адлер ул ленина д 219 отель утомленные солнцем пионерский проспект 252 анапа
  отель эстера санаторий вулан геленджик отзывы санатории калининградская область

 41. VederTwtllw

  санаторий дилуч город анапа отель приморская сочи
  гостиница атмосфера острогожск санаторий империя гостиницы в анапе
  мини гостиницы в перми спк здравница красная парха московская область

 42. VederTwtiod

  artiland балашиха загородный клуб цены головинка пансионат
  южный санаторий курорт трускавец эдельвейс геленджик официальный
  фгбу ос подмосковье лоо отдых цены отели новосибирск

 43. VederTwtmha

  полярные зори гостиница мурманск центросоюз отзывы
  дом отдыха челюскинцев абхазия официальный автотранспортник россии туапсе хостел ссср
  пляж коралл адлер детский гастроэнтеролог сочи горячий ключ отдых в горах деревянные домики

 44. VederTwtbyl

  алушта морской былина россошь
  лучшие санатории на черном море с лечением санаторий прометей сочи официальный сайт санаторий бургас сочи официальный сайт
  сколько стоит отдохнуть на алтае отель валс москва официальный сайт я туроператор официальный сайт

 45. VederTwtnay

  магазин золотой песок официальный сайт каталог цены отдых в казани летом 2021 года цены
  отель лондон новокуйбышевск официальный сайт гостиница вятские поляны конаково тверская область гостиницы и цены
  хостел марко поло иркутск boutique hotel apsuana rose абхазия отель лотос крым

 46. VederTwttyf

  отель марриотт аврора москва официальный сайт сочи бриз резорт
  туры в осаку из москвы в августе гостиница интер сухум отзывы санатории евпатории цены на 2021 год
  курорты минеральных вод зеленый мыс база родина отель стандарт

 47. VederTwtgfz

  путевки в сочи 2022 как недорого отдохнуть в абхазии
  сигма сириус парк адлер конференц зал ставрополь отдых в крыму 2020 цены
  где отдохнуть с собакой поезка в крым вилла роща

 48. tracfone special

  Very great post. I simply stumbled upon your weblog and wished to mention that I have
  truly loved browsing your weblog posts. In any case I will be
  subscribing to your feed and I am hoping you write once more soon!

  My web site :: tracfone special

 49. Sharlestipzf

  top all inclusive family resorts
  [url=https://sadasndjhg231.bloginder.com/20650288/tale-about-recipe-easy-banana-cream-pie-no-bake]cancun adult resort[/url]

 50. Sharlesmzscv

  adult resorts cancun
  [url=https://sadasndjhg231.bloginder.com/20650288/tale-about-recipe-easy-banana-cream-pie-no-bake]holidays cancun[/url]

 51. Sharlesltjgs

  best all inclusive resorts cancun adults
  [url=https://sadasndjhg231.bloginder.com/20650288/tale-about-recipe-easy-banana-cream-pie-no-bake]can cun[/url]

 52. Sharlesjvicx

  top resorts cancun
  [url=https://sadasndjhg231.bloginder.com/20650288/tale-about-recipe-easy-banana-cream-pie-no-bake]cancun hotel zone hotels[/url]

 53. LarrySpags

  Hello. And Bye Bye Bye.

 54. Wamesmoaanv

  cancun family
  cancun vacation spots
  all inclusive cancun for 2

 55. Wamesuhlczl

  tulum mexico all inclusive resorts adults only
  all exclusive resort in cancun
  cancun adults only resort

Comments are closed.