Σεμινάριο

Οργανική Σκηνογραφία και Ενδυματολογία

Το σκηνικό και το κοστούμι ως ένα ζωντανό μέσο

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σκηνική προσέγγιση και η σκηνογραφική και ενδυματολογική σύλληψη ως ένα ζωντανό στοιχείο, το οποίο ακολουθεί το εκάστοτε δρώμενο, χωρίς να αποτελεί στατικό στοιχείο. Οι φοιτητές του σεμιναρίου αυτού θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν το σώμα, το ύφασμα, και άλλα απλά υλικά για να δημιουργήσουν υφές και σύμβολα, «ζωγραφίζοντας» έτσι τον χώρο και δημιουργώντας τη δίκη τους αισθητική για τα δοσμένα ή επιλεγόμενα θεατρικά έργα.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τους όρους σκηνογραφία και ενδυματολογία αλλά και την ανάλυση έργου και χαρακτήρα που οδηγούν στον σχεδιασμό και με τη σειρά τους στην υλοποίηση.

Ο εισηγητής

Ο Γεώργιος Τρικκαλιώτης είναι σκηνογράφος, ενδυματολόγος και καλλιτέχνης περφόρμανς. Σπούδασε Καλές Τέχνες στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας με εξειδίκευση στη Ζωγραφική και στη Σκηνογραφία, Ενδυματολογία θεάτρου (2008-2013). Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σκηνογραφία, Ενδυματολογία θεάτρου (MA Theatre Design) στο πανεπιστήμιο Wimbledon College of Art, University of Art London, στο Λονδίνο (2013-2014). Κατά τη διάρκεια των πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει σε ποικίλες διοργανώσεις και διαγωνισμούς παγκοσμίως, όπως η Prague Quadrennial of Performance Design and Space, το διεθνές φεστιβάλ σκηνογραφίας IN3 στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπως και σημαντικές συνεργασίες με φορείς όπως τα University of Arts London (UAL), Trinity Laban School of Choreographers, Royal Academy of Dramatic Arts (RADA), East 15 Acting School και άλλα.

Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε σε διάφορες θεατρικές παραγωγές, όπως τα “Κόκκινα Τετράδια”, “We Macbeth”, “Castro of Mediterranean”, “The Orchard House” και άλλα.

Πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα, εμπλεκόμενος με Θέατρο, Σινεμά, Τηλεόραση και Διαφήμιση, έχοντας συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του θεατρικού και σινεματικού χώρου. Οι δουλειές του περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα στην Ευρώπη, με κύριους άξονες την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πληροφορίες

Έναρξη: 4 Μαρτίου

Διεξαγωγή: Κάθε Παρασκευή, 18.30 – 21.30 στην Pocket Star Gallery Neo Faliro (Ν. Κατσουλάκου 19, Νέο Φάληρο)

Διάρκεια σεμιναρίου: 30 ώρες διδασκαλίας (10 εβδομάδες). 1 φορά την εβδομάδα (3 ώρες).

Δίδακτρα: 250€

Επιμέλεια σεμιναρίου και εισήγηση: Γεώργιος Τρικκαλιώτης

Οργάνωση: Culture365

Μετά το τέλος του σεμιναρίου παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή