Τέχνη γένους θηλυκού

Η έκθεση με τίτλο “Τέχνη γένους Θηλυκού” είχε ως θέμα της την γυναίκα και τα δικαιώματα της στην σύγχρονη κοινωνία. Στόχος ήταν να προβληθεί από την έκθεση είναι μια «αναγεννημένη» γυναίκα μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών. Η έκθεση εξέτασε τον τρόπο που η γυναίκα παλεύει για την θέση που της αξίζει στην κοινωνία, τον τρόπο που βιώνει τη βία και τη στέρηση των δικαιωμάτων της, τα βλέμματα που δέχεται, αλλά και τον τρόπο που η ίδια η τέχνη οφείλει να βοηθήσει την γυναίκα προφέροντας της καταφύγιο.

Τα έργα αποτύπωσαν αυτήν τη νέα ματιά απέναντι στη γυναίκα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη σημερινή εποχή αλλά και πιο συγκεκριμένα το πως είναι να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο το κοινό αλλά και η καλλιτεχνική κοινότητα γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα. Σκοπός μας ήταν ο επισκέπτης μετά την επαφή του με τα έργα να σκεφτεί αν όντως έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τις γυναίκες, αλλά και κατά πόσο η τέχνη οφείλει να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Επιμέλεια

Ελένη Αποστολοπουλου

Η Ελένη Αποστολοπούλου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της τέχνης και επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το έτος 2020, όπου παρακολούθησε διαλέξεις και σεμινάρια πάνω στην επιμέλεια εκθέσεων αλλά και στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχει συγγράψει εργασίες με θέματα την εξάπλωση των διεθνών εκθέσεων καθώς και κριτικά κείμενα σε περασμένες εκθέσεις. Ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την επιμέλεια και να συνεχίσει τις σπουδές της πάνω σε αυτό το αντικείμενο με μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία. Έχει άριστη γνώση αγγλικών, πολύ καλή ιαπωνικών και μέτρια γερμανικών.

Αυτόν τον χρόνο συνεργάζεται με το culture 365 για την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης με τίτλο «Τέχνη γένους θηλυκού», η οποία θα εξετάζει την σημερινή θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Διεύθυνση: Pocket Star Gallery Lycabettus, Γεροστάθη 1 Λυκαβηττός

Διάρκεια: 16 – 26 Ιουνίου

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 13.00 – 21.00, Σάββατο 12.00 – 20.00

Στον χώρο της γκαλερί τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα όπως ορίζονται από τις αρμόδιες αρχές.

Η έκθεση παρουσιάστηκε online από 03/05/2021 έως 03/06/2021

Στην ψηφιακή έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:

  • Αλίκη Αμυραλή
  • Ζάνα Βόσσου
  • Μαριαλένα Γεροδήμου
  • Mihaela Constantin
  • Σωτήρης Ηλιάδης
  • Χρήστος Καστρινάκης
  • Θεόδωρος Κεμίδης
  • Ευστρατία Μαχαιρίδη
  • Ξανθή Τουτουνζόγλου
  • Στέλιος Τσιμογιάννης

Οργάνωση & Επικοινωνία

Πληροφορίες: info@culture365.gr, pocketstargallery@gmail.com