Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr

Ανοιχτό Κάλεσμα

Η έκθεση με τίτλο “Τέχνη γένους Θηλυκού” παρουσιάζει ως θέμα της την γυναίκα και τα δικαιώματα της στην σύγχρονη κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να προβληθεί από την έκθεση είναι μια «αναγεννημένη» γυναίκα μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών. Η έκθεση θα εξετάζει τον τρόπο που η γυναίκα παλεύει για την θέση που της αξίζει στην κοινωνία, τον τρόπο που βιώνει τη βία και τη στέρηση των δικαιωμάτων της, τα βλέμματα που δέχεται, αλλά και τον τρόπο που η ίδια η τέχνη οφείλει να βοηθήσει την γυναίκα προφέροντας της καταφύγιο.

Η επιλογή των έργων αλλά και των καλλιτεχνών για την έκθεση θα γίνει με κριτήριο το πόσο αποδίδουν καλύτερα το θέμα της έκθεσης. Τα έργα θα πρέπει να αποπνέουν αυτήν τη νέα ματιά απέναντι στη γυναίκα και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη σημερινή εποχή αλλά και πιο συγκεκριμένα το πως είναι να είσαι γυναίκα καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα.

Η έκθεση πραγματοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο το κοινό αλλά και η καλλιτεχνική κοινότητα γύρω από αυτό το ευαίσθητο θέμα. Σκοπός μας είναι ο επισκέπτης μετά την επαφή του με τα έργα να σκεφτεί αν όντως έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπει τις γυναίκες, αλλά και κατά πόσο η τέχνη οφείλει να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος.

Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους καλλιτέχνες, όσο και σε καλλιτεχνικές ομάδες.

Λόγω των υγειονομικών περιορισμών η έκθεση θα παρουσιαστεί ψηφιακά, αλλά με στόχο να παρουσιαστεί και σε φυσικό χώρο το συντομότερο δυνατό.

Περιηγηθείτε στο demo της ψηφιακής έκθεσης...

Περιηγηθείτε

στην Virtual Art Exhibition Demo

Επιμέλεια

Ελένη Αποστολοπουλου

Η Ελένη Αποστολοπούλου γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Είναι ιστορικός της τέχνης και επιμελήτρια εικαστικών εκθέσεων. Απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας το έτος 2020, όπου παρακολούθησε διαλέξεις και σεμινάρια πάνω στην επιμέλεια εκθέσεων αλλά και στις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες. Έχει συγγράψει εργασίες με θέματα την εξάπλωση των διεθνών εκθέσεων καθώς και κριτικά κείμενα σε περασμένες εκθέσεις. Ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με την επιμέλεια και να συνεχίσει τις σπουδές της πάνω σε αυτό το αντικείμενο με μεταπτυχιακό στην Ιαπωνία. Έχει άριστη γνώση αγγλικών, πολύ καλή ιαπωνικών και μέτρια γερμανικών.

Αυτόν τον χρόνο συνεργάζεται με το culture 365 για την οργάνωση και επιμέλεια της έκθεσης με τίτλο «Τέχνη γένους θηλυκού», η οποία θα εξετάζει την σημερινή θέση της γυναίκας στην κοινωνία.

Όροι συμμετοχής

Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει φάκελο με έως τρία έργα προς επιλογή (επιτοίχια: ζωγραφική, χαρακτική, ψηφιδωτά κλπ ή περίοπτα: γλυπτά, κατασκευές, installations, κλπ).

Η υποβολή των φακέλων συμμετοχής θα γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info​@culture365.gr.

Η προθεσμία υποβολής φακέλων συμμετοχής είναι έως την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021.

Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ψηφιακές φωτογραφίες των έργων - Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική, έτος δημιουργίας, σύντομη περιγραφή
- Σύντομο βιογραφικό σε μορφή κειμένου (έως 150 λέξεις) και φωτογραφία (προαιρετική)
- Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email, social media

Οι καλλιτέχνες ή οι ομάδες συμμετέχουν στην ψηφιακή έκθεση με το ποσό των 20€ και στην φυσική έκθεση με το ποσό των 50€ (έως 3 έργα).

Από τις πωλήσεις των έργων οι διοργανωτές παρακρατούν το 20%.

Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει με τουλάχιστον ένα έργο. Η επιλογή των έργων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου (για τη φυσική έκθεση) για την καλύτερη ανάδειξή τους.

Για τη φυσική έκθεση, η παράδοση των έργων στον εκθεσιακό χώρο, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, γίνεται με ευθύνη των καλλιτεχνών σε χρόνο που θα οριστεί από τους διοργανωτέςκαι κατόπιν ενημέρωσής τους.

Οι διοργανωτές δεν παρέχουν ασφαλιστική κάλυψη των έργων, παρόλο που στο χώρο της έκθεσης θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.

Μετά το πέρας της έκθεσης δεν υπάρχει δυνατότητα αποθηκευτικού χώρου για τη φύλαξη των έργων.

Οργάνωση & Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@culture365.gr.

Close Menu
elΕλληνικά