Ψηφιακή Πλατφόρμα Πολιτισμού culture365.gr
“Το μεγάλο Πιτς Πάρτι”, το νέο παραμύθι της Ευτυχίας Γιαννάκη

“Το μεγάλο Πιτς Πάρτι”, το νέο παραμύθι της Ευτυχίας Γιαννάκη

Ευτυχία Γιαννάκη

Το μεγάλο Πιτς Πάρτι

ΣΕΙΡΑ: Πιτσιμπουίνοι: Τα πρώτα μου μυστήρια

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σοφία Τουλιάτου

ISBN: 978-960-572-357-6

ΣΕΛΙΔΕΣ: 36

ΕΞΩΦΥΛΛΟ: Σκληρό

ΤΙΜΗ: 13,90 € (περιλαμβάνει ΦΠΑ 6%)

ΗΛΙΚΙΕΣ: από 3 ετών

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί  το νέο παραμύθι της Ευτυχίας Γιαννάκη,  σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, Το μεγάλο Πιτς Πάρτι.

Μια υπέροχη ιστορία που έρχεται να προστεθεί στην παιδική σειρά μυστηρίου της βραβευμένης συγγραφέα με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το Πίτσι Πίτσου, το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι το πιο ασφαλές, αλλά και το πιο μυστήριο νησί στον κόσμο. Το βράδυ πριν το Μεγάλο Πιτς Πάρτι, ο Μικρός Μπλε, ξυπνάει από έναν δυνατό θόρυβο. Σπασμένα τζάμια και μυστηριώδη σημειώματα σε καρύδες θα τον οδηγήσουν σε μια νυχτερινή περιπέτεια.

Σύντομα, τα Πιτσιμπουίνια θα διαπιστώσουν ότι για να λύσουν το μυστήριο χρειάζεται να δουν τον κόσμο με άλλα μάτια.


Έγραψαν για τη σειρά των Πιτσιμπουίνων:

«…τολμάω να πω ότι είναι μια τέλεια εισαγωγή στην αστυνομική λογοτεχνία για λιλιπούτειους αναγνώστες! […] Η στρατηγική των ντετέκτιβ βήμα-βήμα, γραμμένη για μικρά παιδιά από την Ευτυχία Γιαννάκη των αστυνομικών για ενήλικες και έξοχα εικονογραφημένη από τη Σοφία Τουλιάτου».
―Μαρίζα Ντεκάστρο, Ο Αναγνώστης

«…Έχουμε λοιπόν τριπλή δόση μυστηρίου, σταθερά καλό χιούμορ, απέριττο κείμενο, διασκεδαστικό κατά την ανάγνωσή του πάνω απ’ όλα, που ιντριγκάρει τον μικρό αναγνώστη να ακολουθήσει το μυστήριο, και για ακόμα μία φορά το σύμπαν των Πιτσιμπουίνων που ορθώνεται χαρούμενο, παιχνιδιάρικο και animated από την υπέροχη Σοφία Τουλιάτου».
―Απόστολος Πάππος, Elniplex.com

«…Η Ευτυχία Γιαννάκη έχει γράψει ένα απολαυστικό… παιδικό αστυνομικό, που θα έλεγα ότι έχει διαβαστεί πολλάκις από τον γιο μου, αν δεν το είχα διαβάσει εγώ κρυφά περισσότερες φορές!!!»
―Κική Τριανταφύλλη, Protagon.gr

Λίγα λόγια από την Ευτυχία Γιαννάκη:

Η μετάβασή μου στην παιδική λογοτεχνία που ξεκινάει με τους Πιτσιμπουίνους, μια σειρά παιδικού μυστηρίου, που έχει ως στόχο να φέρει το μυστήριο και τους τρόπους διαχείρισής του σε πολύ μικρές ηλικίες. Ενώ υπάρχουν πολλά βιβλία μυστηρίου για μεγαλύτερα παιδιά, αλλά με μια σύντομη έρευνα θα διαπιστώσει κανείς ότι στις πολύ μικρές ηλικίες η παραγωγή είναι περιορισμένη, στις ηλικίες δηλαδή που τα περισσότερα αποτελούν ένα μυστήριο. Η πρόκληση σε αυτή τη περίπτωση είναι να χρησιμοποιηθούν σχήματα εξιχνίασης ή λύσης του μυστηρίου που υπάρχουν και στη λογοτεχνία ενηλίκων, βεβαίως μέσα σ’ ένα καλοδουλεμένο κουκούλι που καθιστά την ιστορία κατάλληλη για μικρά παιδιά.

Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία

Ευτυχία Γιαννάκη

Η Ευτυχία Γιαννάκη από μικρή άκουγε για τους Πιτσιμπουίνους και το νησί τους. Χρειάστηκε σαράντα χρόνια να λύσει το μεγάλο μυστήριο και να εντοπίσει το Πίτσι Πίτσου. Από τότε περνάει τα καλοκαίρια της στο νότιο άκρο του νησιού, σε μια καλύβα στην παραλία, γράφοντας ιστορίες μυστηρίου για παιδιά και μεγάλους.

Ευτυχία Γιαννάκη

Η Σοφία Τουλιάτου δεν είχε ιδέα για τους Πιτσιμπουίνους μέχρι που συνάντησε την Ευτυχία. Από τότε έχει βάλει στόχο να συναντήσει (και να ζωγραφίσει) και τους ίδιους, έναν έναν, ώστε να μάθουν όλοι την όψη, τις συνήθειες και τις περιπέτειές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu