You are currently viewing «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός, Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», virtual tour από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

«Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός, Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», virtual tour από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νέο microsite έκθεσης & Virtual Tour
1821.cycladic.gr

Η έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου» αποτυπώνεται σε τρισδιάστατη μορφή στο σύνολό της, όπως ακριβώς παρουσιάζεται και στο φυσικό χώρο μέσα στο Μέγαρο Σταθάτου. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν ψηφιακά όλα τα αντικείμενά της ενώ επεξηγηματικά κείμενα και λεπτομερείς περιγραφές των έργων συμπληρώνουν την ψηφιακή περιήγηση. Επιπλέον, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει βίντεο στο οποίο οι επιμελητές ξεναγούν τους επισκέπτες σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης.

Τα αντικείμενα της έκθεσης προέρχονται στην πλειονότητά τους από τη Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, ένα μοναδικό «θησαυροφυλάκιο» φιλελληνικών καλλιτεχνικών έργων και αριστουργημάτων που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Πρόκειται για ευρωπαϊκές, φιλελληνικές, καλλιτεχνικές δημιουργίες καθώς και έργα Ελλήνων καλλιτεχνών εμπνευσμένα από θέματα της αρχαιότητας που παρουσιάζονται σε διάλογο με αυθεντικές αρχαιότητες από μεγάλα Μουσεία της Ιταλίας και της Ελλάδας όπως τα Μουσεία του Καπιτωλίου της Ρώμης, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Βενετίας, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστια, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Αρχαία Ελεύθερνα και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρεθύμνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Δρ Φανή Μαρία Τσιγκάκου, Ιστορικός Τέχνης
Καθηγητής Νίκος Χρ. Σταμπολίδης, Δ/ντης Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Επισκεφθείτε το microsite

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΡΑΣΗ →

Webinar
Ελληνικότητα: από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό στον Ρομαντισμό

Βασική θεματική του webinar θα αποτελέσει η φιλοσοφική σκέψη της ευρύτερης περιόδου του 18ου και 19ου αιώνα στη Δύση αλλά και στον ελλαδικό χώρο.

Σε τρείς διαδοχικές συναντήσεις, θα ερευνήσουμε κατά σειρά την πρόσληψη των εννοιών της Ελευθερίας και της Ισότητας (29/3), του Ορθού Λόγου και της Φαντασίας (5/4) και του Εαυτού και της Συλλογικότητας (12/4).


Εισιτήριο: 15€
Φίλοι ΜΚΤ: Δωρεάν (Δηλώσεις συμμετοχής: meetingpoint@cycladic.gr)
Διάρκεια Συνάντησης: 50-60 λεπτά

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Νίκος Ερηνάκης, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων του Λονδίνου και της Οξφόρδης
  • Μαρία Μούρτου-Παραδεισοπούλου, Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Southampton
  • Το webinar θα διεξαχθεί στα ελληνικά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
    ** Ο κύκλος των webinars είναι εισαγωγικός και απευθύνεται σε όλους/όλες.

ΟΝLINE ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ →

→ Γίνε Φίλος του Μουσείου

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΚΘΕΣΗΣ →

Cycladic Shop
Κατάλογος Έκθεσης

Δίγλωσσος κατάλογος της ομότιτλης έκθεσης που περιλαμβάνει κείμενα των επιμελητών στα ελληνικά και στα αγγλικά. Επίσης, παρουσιάζονται όλα τα έργα της έκθεσης με αναλυτικά επεξηγηματικά κείμενα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

SHOP NOW →

Cycladic Shop
Αντικείμενα Έκθεσης

Βασισμένα σε διάσημες ελαιογραφίες μεγάλων Ευρωπαίων δημιουργών, τα τέσσερα διαφορετικά παζλ του Cycladic Shop ζωντανεύουν την Ελληνική Επανάσταση στα χέρια μικρών και μεγάλων.

Aνακαλύψτε online μια σειρά από αντικείμενα εμπνευσμένα από την έκθεση: μεταξωτά μαντήλια σε ποικιλία χρωμάτων, αλλά και βραχιόλια με μικρογραφίες Ελλήνων της εποχής.

SHOP NOW

Παράταση Παιδικού Διαγωνισμού
Καθημερινοί Ήρωες

Μέσα από πίνακες, γλυπτά και άλλα αντικείμενα τέχνης, ψάχνουμε και μαθαίνουμε για τους Ήρωες του τότε και τους συνδέουμε με τους Ήρωες του σήμερα. Ποιοι είναι οι δικοί σου Καθημερινοί Ήρωες, και τι τους κάνει να ξεχωρίζουν;

Ένας πυροσβέστης; Ένας γιατρός; Ένα παιδί που φροντίζει τα αδέσποτα ζώα και το περιβάλλον; H μητέρα ή ο πατέρας σου; Τους βλέπουμε γύρω μας, τους φανταζόμαστε και τους ζωντανεύουμε στο χαρτί, κάνοντάς τους ακόμα πιο μοναδικούς!

ΔΗΛΩΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΩΣ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ →

Οργανώστε την επίσκεψή σας
Αγορά εισιτηρίων
Γίνε Φίλος του Μουσείου
Cycladic Shop online

→ Υποστηρίξτε το έργο του Μουσείου